Nieuwsbrief januari 2011

Goede voornemens of toch maar ‘gewoon’ doorgaan?

We willen allemaal met een schone lei beginnen aan 2011, het wordt een veelbelovend jaar wanneer je alle zieners en horoscopen mag geloven. Maar wat wordt het vooral voor jou? Durf je écht te gaan staan voor hetgeen je hier komt doen op aarde of blijf je het nog maar even uitstellen?

  • “Je wilt toch zo graag kansarme kinderen in huis opnemen?” Nou, wanneer begin je daaraan?
  • “Jij wilt toch zo graag die wereldreis maken, maar je wacht nog even…” Hoe lang nog?
  • “Jij wilt het roer al zo lang omgooien, dit jaar dan, of ben je nog niet zeker over de situatie?” Ja, de crisis hè, die strooit bij iedereen roet in het eten!
  • “De relatie die maar sukkelend verdergaat zonder enige passie, wil je nieuw vuur inblazen!”
  • “Het werk ga je écht aanpakken: de tijd is er rijp voor….”
  • “Oh, die kilo’s zijn eraf voor de maand mei, ik beloof het je!”
  • “Het roken belemmert me steeds meer en nu stop ik dan ook definitief”.

Herken je ook één van deze redenen?
Het is zo makkelijk gezegd op de drempel van het Oude jaar om het écht allemaal ànders te gaan doen. Maar is het ook een verbetering wat je wilt gaan doen? Ik zie zoveel verbittering om me heen omdat mensen dromen over een andere wereld maar geen poot uitsteken en dan verdrietig worden, dat er bij henzelf maar niks gebeurt. Mensen raken depressief omdat ze zichzelf onder druk zetten: het MOET anders, want anders…..? Ja, wat dan?

Er is geen alternatief.
En wanneer er geen alternatief is, ren je mee met de grijze massa die elkaar van alles belooft in het besef het toch nooit te zullen doen. Maar het staat zo goed aan het begin van het jaar. Toch wordt dit een bijzonder jaar voor ons. De kogel gaat door de kerk: er gebeurt iets definitiefs, ik voel het! Ik kan er alleen niet de vinger op leggen, maar ik ben bereid me eraan over te geven. Ik wil meegaan met de flow van het leven. Het leven dat zoveel wijzer is dan ik en weet wat goed voor me is.
2011… Hier BEN ik!

Ontmoetingen met elkaar

Komende maand zullen we veel tijd doorbrengen met onze studenten: evalueren en aansturen. Het is steeds weer het moment waarbij je voelt dat studenten op het goede spoor zitten en verder kunnen. Maar soms zijn het ook de momenten van zelfreflectie waarbij je ontdekt dat je nog enkele lagen hebt af te pellen alvorens je bij je ware kern komt. Durven we authentiek te leven door onszelf als voorbeeld te stellen?

De grote uitdaging is begonnen!

Intensieve coach/counselor basisopleiding.

Werken aan jezelf: alle methodieken zelf ervaren alvorens je met cliënten gaat werken.
Een holistische benadering waarbij de gehele mens centraal staat. Het uitgangspunt is de humanistische psychologie die uitgaat van een groot potentieel in elk mens: niet je onmogelijkheden centraal stellen, maar durven werken met je mogelijkheden. We staan stil bij je keuzes die je maakt in je leven, waarden en dilemma’s. Wij vragen, spiegelen, vragen door, luisteren, maken patronen zichtbaar, om zo te komen bij jouw authentieke kant. Jij als mens in deze wereld: wat wil je waarmaken? Wat wil je doen met al je dromen?

Data: 5 – 19 maart in Frankrijk en 1 – 5 juni in Nederland. Kosten € 1950,- all in, exclusief de reiskosten. Nu aanmelden verzekert je van een plaats.

Je kunt je aanmelden via het secretariaat.
Informatie en boekingen: info@het-ihc.nl
Telefoon: 010 – 52 444 53
Zie ook onze website: www.het-ihc.nl

Zomerschool: Hoe kan ik echt mezelf zijn?

Durf ik te vertrouwen op mijn eigen wijsheid of ben ik gewoon eigenwijs? Kan ik mezelf in de wereld zetten zoals ik dat wil? Wie ben ik eigenlijk? En wie zou ik willen zijn? Mooie gelegenheid om de methodieken van het IHC te ervaren om daarna kan je ook beslissen om één van de opleidingen te gaan volgen: coach of counselor.

Data: 23 – 30 juli 2011; kosten € 720,- incl. bed in één van de gastenhuizen, of € 650,- in eigen tent/caravan.

Je kunt je aanmelden via het secretariaat.
Informatie en boekingen: info@het-ihc.nl
Telefoon: 010 – 52 444 53
Zie ook onze website: www.het-ihc.nl

Op 09-01-2011, categorie: Nieuwsbrieven door admin