Nieuwsbrief juni 2011

Symposium groot succes!

“Ik geniet nog steeds na van de fijne en bijzondere symposiumdag. Het was weer een dag op ‘echt zijn IHC’s met hart en ziel verzorgd’. Opnieuw besefte ik op welke prachtige locatie en in welke rustgevende natuur wij onze opleiding mochten volgen. De Spreeuwel straalt als locatie uit waar het IHC/LKA inhoudelijk voor staat – thuiskomen bij jezelf en geluk ervaren!” (Bärbel Renaud, net afgestudeerd, in haar reactie aan ons)

Iteke Weeda verwoordde het duidelijk in een citaat hoe zij naar het IHC/LKA (Loek Knippels Academie) kijkt: “Leren is ontdekken wat je al weet, doen is laten zien dat je het weet, en onderwijzen is de ander laten voelen dat hij het ook weet” (Richard Bach) Haar voordracht was een ware ‘one-woman-show’ met veel anekdotes, maar de kern van geluk ligt in de balans vinden van je mannelijk en vrouwelijk deel in jezelf.

Loek opende het symposium met een indrukwekkende voordracht rondom ‘lessen in geluk’ en hij wist – zoals gewoonlijk – menig hart te raken. Of zoals Gerrie Govers het zo fraai verwoordde, terugkijkend op haar 4 jarige opleiding bij het IHC: “Een gedegen pad langs hoogte en diepte, naar onbekende verten, zo was mijn IHC-ervaring”

“Zoekend op het internet naar een nieuwe invulling van mijn leven, kwam ik jullie site tegen. Wikken en wegen zal ik wel of toch maar niet? Op naar de open dag, ademloos geluisterd naar jullie verhaal. Hier moet ik zijn, dat was duidelijk. Wat voelde ik mij welkom!” aldus Annelies Willems in haar felicitatiekaart rondom het 25 jaar bestaan van ons instituut. En zo zouden we pagina’s vol kunnen zetten met hartverwarmende opmerkingen van (oud)studenten die aanwezig waren op het symposium “Geluk is je geboorterecht”

De interesse in de workshops was groot en velen hebben zich gelaafd aan de ervaringen van Tijn Touber, Maarten Ghyselen of zijn geconfronteerd geweest door Wim Donders en Willy Aarnoutse of hebben de vreugde ervaren van het lijf bij Marjan Reuling. Iedereen heeft datgene gekregen waar hij/zij naar op zoek was.

Toen Lenny Kuhr de dag afsloot met een zeer indringend concert, was de emotie te voelen in de zaal. De grote verbondenheid en saamhorigheid maakten van deze dag een onvergetelijk moment. Lenny merkte dan ook op: “Heerlijk om voor zo’n open publiek te mogen optreden!

Op naar de volgende 25 jaar of wordt een symposium een traditie binnen de Loek Knippels Academie? Kijkend en luisterend naar de ervaringen van deze dag, is dat wel een uitdaging. Maar zo’n organisatie kan dat alleen wanneer je ondersteund wordt door je eigen studenten. De derde jaars hebben werkelijk giga veel werk verzet en een speciale dank aan Jannie voor haar media-ondersteuning bij de voordracht van Loek. Alma, Jeanne, Sandra en Jannie heel erg bedankt en alle andere studenten die door het enthousiasme van deze vier vrouwen werden uitgedaagd: dank jullie wel. Jullie hebben er ook voor ons een prachtige dag van gemaakt.

Een uitvoerig verslag over het symposium kun je lezen op onze website: www.loekknippelsacademie.nl

Zomerweek 2011

Over ruim anderhalve maand begint de Zomerweek in Frankrijk. Elk jaar is dat voor velen een thuiskomen en/of een eerste kennismaking met de manier van werken binnen de Loek Knippels Academie. De Zomerweek wordt door velen ook gezien als een opstekertje voor de tussenperiode (mei – september) wanneer de opleidingen weer van start gaan. Maar ook ouders met kinderen (vanaf 5 jaar) vinden heling en inspiratie tijdens de actieve ‘doe-vakantie’ in de Ardèche, waar jij centraal komt te staan en waar er elke dag inspirerende momenten zijn om je te laven, te confronteren en te helen.

Zo’n week wordt vast begeleid door Loek Knippels en Peter-Jan In der Rieden en elk jaar zijn er enkele studenten vanuit de academie die als co-trainer aanwezig zijn. Het is een feest om op een dergelijke manier naar jezelf te kijken en te werken aan onaffe zaken (dat kan van alles zijn: pijn uit je jeugd, relatiepijn, gevoelspijn, het verliezen van een baan of de onzekerheid over je eigen levensplan). Iedereen vindt er altijd mogelijkheden omdat we als basis vertrekken vanuit jouw potentie en niet vanuit je beperkingen!

Een week lang innerlijk verwend worden en tijdens de ontspanningsuren kunnen genieten van het zwembad, de fraaie omgeving of het goede gesprek op één van de terrassen of liggend in het weiland….. “Golvend, nooit kabbelend, c’est notre vie…” schreven wij onze vrienden het eerste jaar dat we een dergelijke zomerweek organiseerden en nog steeds is dat actueel…..nooit vervelend, altijd uitdagend en uitnodigend. Je bent dan ook van harte welkom.

De week begint op zaterdagavond 23 juli tot zaterdagmorgen 30 juli en kost € 650,00 voor de cursus en alle voeding en drankjes, je slaapt dan in een zelf meegebrachte tent. Wil je echter gebruikmaken van één van de 20 bedden in de verschillende gastenhuizen, dan komt daar nog € 105,00 bij voor gebruik bed, beddengoed en handdoeken.

Op het domein zijn vlakke stukken voor tenten en zijn er voorzieningen gemaakt in de cave (kelder onder het huis) met 2 toiletten, 2 wasbakken en 2 douches.

Voel je welkom en geef je snel op, want VOL is VOL. Dat gaat het snelst via: e-mail: info@het-ihc.nl Geniet van de mooie juni-maand nu alles in bloei aan het komen is. En wanneer je hierheen komt, zul je ervaren dat “wijsheid gereflecteerde ervaring is”. Jouw Innerlijk weet immers alles al, alleen maak je er wellicht nog weinig gebruik van.

Op 13-06-2011, categorie: Nieuwsbrieven door admin