Nieuwsbrief September 2011

Aanvang nieuw studiejaar

De zomer is voorbij! Plannen zijn gemaakt: waar ga ik energie in steken? Studeren, jezelf ontwikkelen en daarbij vertrekken vanuit je eigen levenservaring is een groot avontuur!
Weinigen durven zo’n avontuur écht aan te gaan, want het betekent ook dat je leert je schaduwkanten te omhelzen.

Binnen de Loek Knippels Academie bestaat deze mogelijkheid om één jaar lang heel intensief naar je eigen processen te kijken en er mee leren omgaan. Naast zelfreflectie, opruimen van oude pijn en het onder ogen zien van je blokkades, wordt er ook aandacht besteed aan duidelijk en direct communiceren. Dat is dit jaar ingepland omdat we de afgelopen jaren nogal eens zagen dat studenten wél kritiek konden geven, maar géén kritiek konden ontvangen! “Wie vragen stelt, moet ook tevreden zijn met het antwoord!” is een slogan van Loek waarmee hij vooral appelleert aan de ‘ongeschreven wet’ om alleen maar positief te zijn. Je groeit niet wanneer je alsmaar wordt ont-zien (het woord geeft het al aan: je wordt niet gezien!) Loek kan soms hard, maar altijd liefdevol confronterend optreden en zeker wanneer hij eenmaal jouw kwaliteiten heeft gezien. Kwaliteiten waar menigeen veel te lang op blijft zitten. Hij – en zijn hele team – dagen je dan ook uit om van je kussen af te komen en in beweging te komen.

Het is nu tijd om daadwerkelijk met je kwaliteiten aan de slag te gaan en géén genoegen meer te nemen met een taartpunt: je hebt recht op de hele taart.

Open middag

Zaterdag 17 september is er een Open Middag voor alle potentiële belangstellenden voor het eerste jaar: het zelfrealisatiejaar. Vanaf 13.30 ben je welkom en het programma begint om 14.00 uur tot 17.00 uur met voordracht van Loek Knippels en twee workshops door Peter-Jan In der Rieden en Loek Knippels, de oprichters van het Internationaal Holistisch Centrum, waar de Loek Knippels Academie een onderdeel van vormt. Het hele programma vind je op onze website.

Eerste weekend – Introductieweekend.

Het eerste weekend (van vrijdagavond 23 – tot en met zondagmiddag 25 september) kun je zien als een introductie-weekend. Je maakt kennis met Loek, zijn manier van werken, je vaste mentor en je groepsgenoten. Het belooft een bijzonder weekend te worden waar tot nu toe nog nooit iemand spijt van heeft gehad.

Kijk voor meer informatie op onze website en bekijk ook het filmpje van de afgestudeerden van afgelopen mei die daar hun persoonlijk zegje doen. Laat je overtuigen.

Lezingen door Loek Knippels.

Hieronder en op de website zie je een duidelijk overzicht van de lezingen die Loek zal houden in de maand september. Het zijn tevens kennismakingsmomenten met hem en zijn filosofie van waaruit hij werkt.. Een mooie gelegenheid om samen met vriend(in)/partner zo’n avond te bezoeken. Je meldt je rechtstreeks aan bij het desbetreffende centrum.

12 september in Milsbeek : Wellness Centre:
zie www.therawellness.nl
15 september in Den Dungen : Om de kunst van leven:
zie www.omdekunstvanleven.nl
18 september in Vlissingen : Centrum Al in één:
zie: www.aleenzijn.nl
21 september in Bergen op Zoom : Centrum Eikenhof:
zie: www.centrumeikenhof.nl

BHV – Nascholing – verplicht.

Voor al degenen die afgelopen jaren bij Willy Aarnoutse de cursus Bedrijfshulpverlening hebben gevolgd, komt er wederom een ‘verplichte nascholingsochtend’ en wel op zaterdag 10 september aanstaande in De Spreeuwel.

Je bent verplicht deze nascholing bij te houden, want anders verloopt je diploma.
Geef je snel op via de email: info@loekknippelsacademie.nl om verzekerd te zijn van je plaats.
De kosten van deze nascholingsochtend, inclusief bewijs van deelname bedraagt: € 75,00.

Supervisie voor alle afgestudeerden

We zijn heel blij dat drs. Ria Hopman bereid is om een supervisiegroep op te starten. Ook is het mogelijk om individueel bij haar in supervisie te gaan. Wil je meer lezen, bezoek dan onze website: www.loekknippelsacademie.nl .

HSF-Methodiek voor afgestudeerden

Menigeen was afgelopen jaar diep geraakt door de integere en gepassioneerde begeleiding van drs. Wim Donders. Hij zal komend studiejaar in alle jaren onderdelen communicatie verzorgen en vond het zelf een bijzonder goed idee om afgestudeerden de kans te geven een module met hem mee te maken tegen een gereduceerd tarief: ZIE ONZE WEBSITE: www.loekknippelsacademie.nl

Stem op Benjamin van Rooij: Hij wil gaan werken met kinderen

Mijn naam is Benjamin van Rooij, student aan de Loek Knippels Academie. In het zelfrealisatiejaar wat ik afgelopen juni heb afgerond, heb ik weer contact kunnen maken met één van mijn levensopdrachten: Werken met kinderen, en daarin een verschil maken!

Mijn drive hierin is weer gevoed, en nu is het tijd om te handelen. Niet toevallig kwam de mogelijkheid op mijn pad om dit een jaar voor SoS Kinderdorpen te gaan doen. Deze kans wil en kan ik niet laten lopen. Het is een soort van prijsvraag, en aan de hand van onder andere het aantal stemmen wordt de winnaar bepaald.

Onder onderstaande link kun je mijn motivatie vinden en stemmen, wat elke dag kan. Wil je mij helpen te helpen?

http://www.worldofdifference.nl/wod-kandidaten/?u=99

Belangstelling voor een intensieve week in Frankrijk?

Ook komend studiejaar zullen er enkele themaweken georganiseerd gaan worden in Frankrijk o.l.v. Loek Knippels, Peter-Jan In der Rieden en enkele co-trainers. Mocht je belangstelling hebben, maak dan alvast ruimte in je agenda.

De volgende weken zijn gepland:

1. Kerstweek van 24 – 31 december 2011, kosten € 750,= all in.

De geboorte van mijn nieuwe IK.

2. The Big Five For Life van 28 april – 5 mei 2012, kosten € 650,= all in.

Wat wil je werkelijk vervullen aan wensen in je leven?
Over de inhoud van de weken komt t.z.t. volop informatie in de Nieuwsbrief en op de website te staan.

Big five – Artikel van Loek in September in Spiegelbeeld.

In het septembernummer van Spiegelbeeld staat een uitgebreid artikel van Loek over het vervullen van je levenswensen. Het is gebaseerd op een indrukwekkend boek: The Big Five For Life, vervul je vijf grote levenswensen, door John P. Strelecky, uitgegeven bij Ankh Hermes.

Onmiddellijk volgden er reacties op het artikel en werden we uitgenodigd om met anderen te brainstormen over onze plannen. Het blijft dus een uitdaging.

Je kunt ook onmiddellijk jouw levenswens op de site zetten van Geert Kimpen: www.wensenboek.com Een absolute aanrader omdat veel gelijke zielen hier op zullen reageren of plannen de wereld insturen die aansluiten bij jouw plannen: doen!

Blijf jezelf stimuleren en maak daarbij gebruik van anderen

Soms raak je de opgedane ervaringen/kennis kwijt doordat je te weinig voeding krijgt uit je directe omgeving en mis je je oud-studiegenoten. Dan is het nu tijd om je ‘eigen fanclub’ op te richten. Je kunt dan in je eigen veilige omgeving, in een besloten, huiselijke sfeer jouw opgedane kennis bij het IHC nogeens uitwisselen met elkaar. Je kunt elkaar ook inspireren door nieuwe boeken aan te dragen of gewoon de heel simpele principes van het ‘vragen stellen’ met elkaar te oefenen: hoe, wat en wanneer? Zo blijft je studie-investering een rijke invulling voor een vervuld leven.

Laat ons weten welke ‘fanclubs’ van start gaan en je mag ons altijd nog eens uitnodigen om bij jullie te komen luisteren en binnen onze Nieuwsbrief of website willen we graag zo af en toe iets plaatsen vanuit jullie fanclub.

Op 01-09-2011, categorie: Nieuwsbrieven door admin