Nieuwsbrief Oktober 2011

Nieuw seizoen is gestart

Afgelopen weekends zijn alle groepen van de Loek Knippels Academie weer begonnen: ook een nieuwe eerste jaars groep. Een prachtige groep mensen, allemaal bereid om naar zichzelf te kijken en zich kwetsbaar op te stellen.

Het tweede jaar – nadat er enkele studenten gestopt zijn na het eerste jaar – was weer een nieuwe groep geworden, maar de dynamiek en de openheid was indrukwekkend. Alle trainers waren vol lof!

De 3e en 4e jaars zitten helemaal in de sfeer van ‘hulpverlenen’ en voelen aan den lijve de grote verantwoordelijkheid. Ze staan er goed in en de aanvragen voor vrijwilligers voor één van de Frankrijkweken komen al binnen. Aan cliënten geen gebrek.

Na alle lezingen van Loek in Nederland kwam opnieuw de vraag vanuit mensen: “Ik kan me niet zoveel zaterdagen vrij plannen, hebben jullie geen compacte training?” Daar wordt nu hard aan gewerkt. Vanaf januari 2012 is het weer mogelijk om een residentiële training in Frankrijk te volgen, verspreid over twee keer een week, daarna consulten in Nederland en een Slot Vijfdaagse in Nederland. Mocht je al belangstelling hebben, laat het dan weten.

Terug naar mijn Bron

In de Frankrijkweek van de 4e jaars, waar gewerkt wordt met externe cliënten, is er veel gebeurd: zaken vielen op hun plek en menigeen was diep ontroerd. Een van de cliënten had aan het einde van de week een gedicht geschreven om haar gevoel te verwoorden. We waren er allemaal stil van. Hier volgt het gedicht:

De Bron
In Haar licht, zie ik het licht
Het licht waar alles mee begon
Door Haar liefde, voel ik de liefde
De liefde waar alles mee begon
En door Haar heerlijke warmte
Voel ik ook echte warmte
De warmte waar alles mee begon
De Bron komt langzaam naar boven
En blijft eeuwig stromen
Zij is De Bron van mijn dromen
Bij Haar, bij Haar is De Bron
De Bron van mijn Leven

Linda Zeldenrust, Frankrijk sept.2011

Residentiële Training: compact en volwaardig

Nu was het te kort dag voor veel mensen om alsnog in te stappen in het eerste jaar. We hebben voor al die mensen die minder zaterdagen weg kunnen een mooi alternatief:

2 weken in Frankrijk van zaterdag tot zaterdag:

  • week I: van zaterdag 11 – zaterdag 18 februari 2012;
  • week II: van zaterdag 31 maart – zaterdag 7 april 2012;
  • 5 individuele consulten in Nederland met één van de trainers;
  • Slot Vijfdaagse rondom Hemelvaart: 16 mei – 20 mei 2012.

Daarnaast heb je intensieve studiegroepen, die je met elkaar regelt in Nederland.
De kosten bedragen: € 1490 (exclusief de individuele consulten en de reis naar Frankrijk) Meestal rijdt men met elkaar mee waardoor de kosten gedrukt worden.

Tegen die tijd is het altijd mogelijk om adressen uit te wisselen van studenten die ook deelnemen aan deze residentiële trainingen.

Heb je interesse, vraag dan de vragenlijst op en meld je aan.
e-mail: info@loekknippelsacademie.nl

Losse workshops

Er komen steeds verzoeken om losse dagworkshops of trainingen van enkele losse dagen. We hebben dit voorgelegd aan de staf en nu al en ook vanaf januari zullen er diverse losse trainingen aangeboden worden. In de Nieuwsbrief van november komt het totale overzicht en de mogelijkheden vanaf januari 2012.

Komende periode zijn de volgende workshops gepland:

Werken met mijn Gidsen.
o.l.v. Peter-Jan In der Rieden;
Dinsdag 15 november van 10.00 – 17.00 uur;
Kosten: € 85,= voor studenten vanuit de opleiding; En externen betalen € 115,=

In één dag leer je met je Gidsen werken en erop vertrouwen dat je Innerlijke Stem zuiver is en je leert je afstemmen op een ander. Een uniek concept voor therapeuten om in hun praktijk nog doeltreffender te kunnen werken.

Innerlijke Reis naar de Bron.
o.l.v. Peter-Jan In der Rieden;
Donderdag 17 november van 10.00 – 17.00 uur;
Kosten: € 85,= voor studenten vanuit de opleiding; En externen betalen € 115,=

Afdalen naar je diepste kern vraagt om moed omdat juist daar altijd het juiste antwoord ligt te wachten. Jouw Innerlijke Stem voert je door belevingen naar de Bron waar alles Heel is en Intens, waar harmonie is en de Scheppingskracht nog volledig aanwezig is zonder invloed van het ego.
Een dag werken met Peter-Jan voert je naar je eigen diepe spiritualiteit.
Na deze dag wordt samen bekeken of een vervolgdag wenselijk is.

De geboorte van mijn nieuwe IK. – In Frankrijk.
o.l.v. Loek Knippels en Peter-Jan In der Rieden;
zaterdag 24 december tot en met zaterdag 31 december 2011.
Op 1 januari reis je dan weer terug naar Nederland/België.
Kosten € 750,= (voor studenten € 675,=)

Er is voor een beperkt aantal mensen plaats, de groep wordt niet groter dan 14 mensen.
We werken rondom je eigen geboorte: wat neem je mee vanuit de baarmoeder naar het leven nu en in hoeverre beperkt dat je leven? In hoeverre word je teveel een copie van je ouders en leef je niet écht zelf?

Een week om los te komen en opnieuw ‘geboren’ te worden om met de nieuwe inzichten het Nieuwe Jaar in te gaan.

Vervul je levenswensen. – In Frankrijk.
o.l.v. Loek Knippels en Peter-Jan In der Rieden;
zaterdag 28 april tot zaterdag 5 mei 2012.
Kosten: € 650,= (voor studenten € 575,=)

Werken aan je levensvervulling en het stellen van je persoonlijke doelen is het uitgangspunt. Het doelenkruis van Galina Ashley is de kapstok waaraan jouw levensdoelen opgehangen worden en getoetst.

Helder en concreet worden je doelen en je kunt daarna jezelf niet langer een rad voor ogen draaien door te blijven uitstellen. Je voelt werkelijk de behoefte om een vervuld leven te gaan leiden. Het is niet nodig om van te voren literatuur te bestuderen: de uitgereikte syllabus is voldoende om de diepgang te garanderen.

Simon Franssen uit de running…

Het kon niet beroerder: Simon is een dag voordat zijn Chinese vriend weer zou vertrekken, vervelend gevallen en heeft zijn heup gebroken. Hij is opgenomen in het ziekenhuis in Valence en zal binnen tien dagen naar het ziekenhuis van Lamastre komen, waar de revalidatie verder zal plaats vinden.

Hij was enorm ontdaan omdat hij juist met ons de Frankrijkweek voor de 3e jaars had voorbereid. Die doen we nu alleen, zonder Simon, maar in gedachten is hij er wél bij.

Mocht je hem een kaartje willen sturen, stuur dat dan naar zijn privé-adres:

Simon Franssen
Les Blaches
07570 Désaignes
Frankrijk.

Op 04-10-2011, categorie: Nieuwsbrieven door admin