Nieuwsbrief November 2011

Liefde en geluk bestaan niet, die ontstaan!

Dit hoorde ik onlangs Peter Faber zeggen en hij slaat daarmee de spijker op z’n kop: we willen allemaal liefde en geluk ervaren maar zijn vaak niet bereid te investeren in onszelf.

De crisis is nu een mooie smoes om het eigen proces uit te stellen, want we moeten prioriteiten stellen. Wanneer we het leven echter als een geschenk gaan ervaren, zijn we wellicht eerder bereid om dit ‘geschenk’ ook met meer elan te begeleiden.

Het leven vraagt van ons een constante investering in onszelf. Probeer je eens voor te stellen wat jouw ontwikkeling betekent voor je kinderen en voor de natuur? Elk veranderingsproces dient eigenlijk afgestemd te worden op onze kinderen én de natuur: wat betekent mijn verandering voor mijn kinderen en de natuur?

Op die manier kunnen we wel de crisis bezweren omdat we los gaan komen van onze hebzucht maar alleen gaan investeren in ‘duurzaamheid’  in onszelf als instrument om van de wereld een betere woon- en leefplek te maken waarvan allereerst onze eigen kinderen profiteren en de natuur om ons heen.

We kunnen niet langer meer zeggen: “Het is een ver-van-mijn-bed-show!”

De natuur zijn we ZELF, het belang van onze kinderen gaat ONSZELF aan. Wanneer je op deze manier investeert in jezelf, groeit liefde en geluk. Het is een actief proces van jezelf centraal durven stellen en durven kijken naar jouw totale persoonlijkheid, dus ook je schaduwkanten. Zonder schaduw is er geen licht en schaduw wordt pas zichtbaar wanneer er licht is.

Gecertificeerde workshops door Peter-Jan In der Rieden

Komende maand zijn er enkele dag-workshops, die gegeven worden door Peter-Jan. Ze vinden plaats in één van de groepspraktijken van onze afgestudeerden: deze keer bij Bärbel Renaud in Hapert. Voor koffie/thee wordt gezorgd, neem wel zelf een lunchpakket mee.

Bij veel seminars leer je een techniek! Hier leer je vaardigheden om echt praktisch aan de slag te gaan om zo de zelfverzekerdheid te krijgen die je nodig hebt om het echt te gebruiken. Daarna kun je met gratie, gemak en blijdschap de nieuwe techniek integreren in je praktijk.

 1. WERKEN MET MIJN GIDSEN
  o.l.v. Peter-Jan In der Rieden
  Dinsdag 15 november van 10.00 – 17.00 uur.
  Kosten: € 85,= voor studenten vanuit de opleiding en externen betalen
  € 115,= Dit is inclusief het certificaat, koffie en thee.
 2. INNERLIJKE REIS NAAR DE BRON
  o.l.v. Peter-Jan In der Rieden
  Donderdag 17 november van 10.00 – 17.00 uur.
  Kosten: € 85,= voor studenten vanuit de opleiding en externen betalen
  € 115,= Dit is inclusief het certificaat, koffie en thee.

SNEL AANMELDEN S.V.P. via:  info@loekknippelsacademie.nl

Voor meer informatie en een compleet overzicht van de workshops ga naar:

http://loekknippelsacademie.nl/workshops/

Residentiële training in Frankrijk en Nederland

Uniek concept! Prachtige kans om af te rekenen met alle oude pijn en in contact te komen met je oorspronkelijke pure zelf. De training kan je ook shockeren door de impact die het heeft op je leven tot nu toe. Maar je leven zal nooit meer hetzelfde zijn, je zult opener, liefdevoller en gelukkiger worden in je leven omdat je contact gemaakt hebt met je authentieke levensopdracht.

 • “Ik ben geraakt dat jullie mij zo snel doorzien” zei een student afgelopen jaar.
 • “Ik dacht alles goed voor elkaar te hebben in mijn leven, maar ik leefde op de automatische piloot: dat is helemaal niet IK!”
 • “Hoe kun je nu aan een tekening zien waar mijn verdriet zit: er ging écht een wereld voor me open…”
 • “Dat de spiegels van anderen mij zoveel zouden leren, had ik niet verwacht”.
 • “Ik ben toch wie ik ben, maar dat bleek een illusie te zijn: wél confronterend hoor!”

De residentiële training bestaat uit de volgende blokken:

 • Week I in Frankrijk van:     11 – 18 februari 2012;
 • Week II in Frankrijk van:    31 maart – 7 april 2012;
 • SlotVijfdaagse in Nederland:       16 – 20 mei 2012.

Daarnaast heb je zo’n 5 tot 10 individuele consulten in Nederland. De kosten voor deze unieke training bedragen € 1490,= , exclusief reiskosten en individuele consulten.

Je kunt je nu aanmelden door het aanmeldingsformulier met vragenlijst aan te vragen: Info@loekknippelsacademie.nl Graag zo spoedig mogelijk i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen.

Kerstmis anders? (24 – 31 december)

“Alweer bij de familie! Altijd maar gezellig doen en intussen lopen de spanningen op omdat het nergens over gaat. Het is alleen maar eten, teveel drinken en teleurstellingen oplopen!”

Het kan echter ànders.

DE GEBOORTE VAN M’N NIEUWE IK

In deze week in Frankrijk zullen we vooral stilstaan bij de ‘geboorte’ van jouw authentieke ik. Het proces van waaruit jij het nieuwe magische jaar 2012 ingaat. Tijdens deze training zorgen we ervoor dat je klaar bent voor de veranderingen die ons te wachten staan in 2012. Via je Innerlijke Bron gaan we op zoek naar de antwoorden op de vragen:

 • Wat moet ik veranderen?
 • Hoe kom ik in contact met mijn authentieke zelf?

Natuurlijk wordt er ook lekker en Bourgondisch gegeten, maar er wordt niks ‘weggedronken’ of weggelald. Met open hart en open mind gaan we met elkaar op weg: een weg van rituelen en inzichten.

Kosten:  € 750,=  all in, los van de reiskosten, maar bij tijdige aanmelding kan er gekeken worden wie met wie meerijdt vanuit Nederland. (voor studenten en afgestudeerden van het IHC: € 675,=)
Een week om los te komen en opnieuw geboren worden om met de nieuwe inzichten het Nieuwe Jaar – het magische jaar 2012 – in te gaan.

Je bent Van Harte Welkom.

Nieuwe workshops voor het voorjaar 2012

In de Nieuwsbrief van december worden alle nieuwe workshops voor het voorjaar 2012 aangeboden. Ben er snel bij en plan tijdig jouw workshop, bijscholing of residentiële training, want eenmaal gestart wordt niemand meer toegelaten.

Op 01-11-2011, categorie: Nieuwsbrieven door admin