“Jouw verhaal is mijn verhaal!”

Afgelopen zaterdag 14 januari hadden we de informatiemiddag gepland waar zo’n 30 mensen op afkwamen. De sfeer was uitnodigend. Zelf ben ik altijd wat nerveus vooraf omdat ik me wil afstemmen op de gasten en me dan afvraag hoe het zal overkomen bij de aanwezigen.

De reacties achteraf logen er niet om:

“Ik had het idee dat je de hele middag over mij sprak…”

“Jouw verhaal is mijn verhaal”.

“Je hebt me diep geraakt….”

“Jij mag mij een spiegel voorhouden want wat je hebt laten zien, was écht!”

Tijdens de informatiemiddag laat ik de gasten voelen wat het betekent om in je proces te stappen. Daar is moed voor nodig. En wij als oprichters van het centrum hebben alles aan den lijve zelf mogen ervaren en verwerken. Daarna bleken we in staat te zijn om anderen de spiegel te kunnen voorhouden.

Voorbeelden uit boeken leven niet, maar authentieke ervaringen delen met je medemens raken je in je hart. Dan is er sprake van ontroering en herkenning.

Iedereen was geraakt en ontroerd. Iedereen liet zich ook raken.

In mijn verhalen en voorbeelden probeer ik juist die verhalen centraal te stellen waar de gasten zich in kunnen herkennen en uitgedaagd worden om ook in beweging te komen.

Bewustwording is namelijk een proces van discipline en verantwoordelijkheid. Niets is meer vanzelfsprekend. Je stelt vragen aan jezelf. Je leert kritisch en liefdevol naar jezelf kijken. Je vraagt jezelf af of je zó op deze manier oud wilt worden of dat je het roer om wilt gooien.

Natuurlijk is er steeds een afwegen of de verandering ook een verbetering betekent voor je leven.

Veranderen om het veranderen leidt namelijk tot niets. Inzicht heb je nodig om tot uitzicht te komen.

Kennis is daarbij onontbeerlijk, maar naast theoretische modellen, is vooral ook kunde nodig gebaseerd op eigen verwerkte ervaringen om daarna de ‘kunst van het leven’ te kunnen verstaan en er zelf vorm aan te geven.

We kijken terug op een inspirerende middag.

Iedereen is huiswaarts gegaan met de informatie over de residentiële training in Frankrijk en in Nederland met het nadrukkelijke verzoek om NIET onmiddellijk zich in te schrijven maar – los van de emotie van de middag – alles te laten zakken en dan pas het inschrijvingsformulier op te sturen.

Eind deze week verwachten we dan ook de aanmeldingen en kan de residentiële week in februari inFrankrijk beginnen, gevolgd door een week eind maart en tenslotte een korte week in Nederland. Het worden weken van herkenning, ontroering, diepgang en tenslotte van een nieuwe start om te komen tot een ‘gelukkig en vervullend leven’.

De weken zijn als volgt gepland:

Week I:          11 – 18 februari 2012;

Week II:         31 maart – 7 april 2012;

Slotweek:      16 – 20 mei in Nederland.

De kosten bedragen € 1490,= (exclusief reiskosten en enkele persoonlijke sessies), eventueel ook te betalen in 7 maandelijkse termijnen

Zie ook verder op de site onder Opleidingen / Coachopleiding

Op 16-01-2012, categorie: Blog door Loek Knippels