BRAINSTORMSESSIES

Ken je ook dat gevoel om met anderen om de tafel te zitten en je inspiratie en intuïtie de vrije loop te laten? En wat was uiteindelijk het resultaat? Kon je elkaar vinden in hetgeen je vorm wilde geven? Wat was het uiteindelijke resultaat?

We hebben afgelopen week drie brainstormsessies gehad. Wat een ontdekking en wat een spirit om er zo op terug te kijken. Maar ook ‘werk aan de winkel’ nu duidelijk is wat we verder neer gaan zetten met het centrum.

Zo hadden we een sessie met dr. Maarten Ghysels rondom de module seksualiteit voor onze studenten en al pratende ontdekten we dat deze module een breder publiek verdient. Het worden drie dagen, verdeeld over de thema’s:

  1. Verkenning van de eigen seksualiteit;
  2. Seksuele liefde in contact met een geliefde;
  3. Cliënten begeleiden in hun seksualiteit.

Daarna waren we een middag bij Lenny Kuhr om samen met haar partner en manager na te denken over een ‘masterclass’ van Lenny, samen met ons in de Ardèche. Het ene idee kwam en moest plaats maken voor een ander idee en steeds meer ontdekten we elkaars mogelijkheden. Het stramien is klaar en ligt nu bij Lenny en Rob. Nadat zij zich erin kunnen vinden, komt de datum en de opzet op de website te staan. Het vindt plaats in de maand augustus. Blijf dan ook de website en de Nieuwsbrief volgen, want deze workshop is uniek en zal snel vollopen. Echt iets voor mensen die van muziek houden en die zelf een lied willen schrijven en zingen rondom het thema “Wie ben je?”

Vanavond hebben we gewerkt met Marinus Ploos van Amstel. Hij bood zijn kennis en kunde aan om ons te helpen ook het bedrijfsleven te benaderen met ons ‘unieke product’ zoals Marinus het noemt. Opnieuw een avond die bruiste en borrelde van de ideeën. In mum van tijd waren we aan het twitteren en zagen dat veel mensen zich bezig houden met ‘zelfrealisatie’ en ‘holisme’. Nu gaan we komende periode meer en meer in contact met onze twitteraars. Een nieuwe wereld heeft zich vanavond aan ons oog geopenbaard. Er is nog zoveel meer wat we willen ontdekken.

En al twitterend heb ik de titel gevonden voor een artikel voor Spiegelbeeld: “Elk mens is een Gandhi”. Maar eerst zal ik het artikel nog moeten schrijven over Nieuw-denken in plaats van Oud-denken, waar menigeen nog steeds mee werkt en zich laat beperken. We leven écht in een andere tijd: de tijd van empathie is aangebroken en vraagt van ons allemaal dat we een hartscontact durven aangaan met onze medemens. En vooral niet investeren in doodlopende contacten of mensen die vastzitten in hun beperking en niet bereid zijn om daar uit los te komen.

Wanneer was jouw laatste brainstormsessie rondom het vormgeven van jouw droom?

Op 20-01-2012, categorie: Blog door Loek Knippels