Nieuwsbrief Februari 2012

Residentiële training, nu al een succes!

“Op jullie open middag heb ik gevoeld wat jullie uit willen dragen: ik herken me daar helemaal in en geef me dan ook bij deze op…ben wel een beetje nerveus hoor!”

En zo kwamen er tientallen reacties binnen na de open middag in Westelbeers. Het aantal deelnemers geeft echter nog ruimte voor maximaal drie mensen: dan zit de groep vol. Grijp je kans wanneer je alsnog deel wilt nemen en stuur onmiddellijk jouw mailtje naar ons. Daarna heb je nog de tijd om de vragenlijst in te vullen. Op zaterdagavond 11 februari begint de groep met een uitgebreid diner, waarna op zondag tot en met vrijdagavond gewerkt gaat worden aan het doorgronden van die ene existentiële vraag: Wie ben je?

Annemie komt ons ondersteunen

Ook deze keer is Annemie weer van de parij. Ze is de dochter van één van onze trainers en door haar geestelijke beperking wordt ze binnen het reguliere systeem niet erkend in wie ze werkelijk is.
Bij ons voelt ze zich thuis en erkend. Ze is dol op onze huisdieren en vindt het heerlijk om de was te doen, de huizen schoon te houden en straks, wanneer de groepen er zijn, is soep maken haar grote specialiteit.

Naast Annemie komt Wil ook steeds weer één dag de groep verwennen met haar Chinese rijsttafel: elke keer is dat een feestje en steeds op de laatste werkdag, de vrijdag. Annemie heeft het zó naar haar zin dat ze erover nadenkt om de komende vier weken hier te blijven en alle groepen (eerste jaars, residentiële training, derde jaars) te verwennen met haar verse groentensoep en de eigen gebakken cakes.

Op zaterdag 4 februari wordt Annemie 27 jaar, wanneer je haar nu wilt verrassen met een felicitatiekaart, stuur die dan als volgt op aan:

Annemie Naulaerts
p/a Les Grangeonnes
07270 St. Basile
Frankrijk.

Het spirituele lied van Lenny Kuhr wordt vaak gebruikt binnen de training omdat in duidelijke vragen stil gestaan wordt bij jou als mens: Wat houd je allemaal op? Waar loop je voor weg in je leven? Waar ben je bang voor? Is je imago belangrijker dan je authenticiteit?

Wanneer je snel reageert, is het tevens mogelijk om met andere deelnemers af te spreken wie met wie gaat meerijden.

Open dag gemist?

Tijdens de laatste open middag hebben we alles laten vastleggen op film. We hebben een student van de filmacademie bereid gevonden om alles te filmen en er een documentaire van te maken.
Die zal heel binnenkort op onze website te zien zijn, evenals op You Tube: blijf de site dan ook regelmatig bezoeken. In mei is de volgende Open Middag: zaterdag 19 mei.

Facebook is een hype geworden!

Wie had ooit verwacht dat ik het leuk zou vinden om regelmatig een BLOG te schrijven voor onze site? Ik vind het een uitdaging en dagelijks zou ik willen reageren op hetgeen me overkomt, wat ik lees, zie op t.v., maar dan zou ik ook elke dag een andere BLOG moeten schrijven. En zo snel lukt het nu ook weer niet: onze ‘volgers’ kunnen dan niet alles al gelezen hebben. Ik moet mezelf een beetje afremmen, maar vind het écht heel boeiend.

Donderdagavond meteen gereageerd op het nieuwe SBS programma: The Winner Is….
Wanneer je het nog niet gelezen hebt, zoek dan alsnog mijn BLOG op. Ook alle andere BLOG-teksten zijn nog te lezen

Volg ons ook op Facebook.

Nieuwe workshops

Het is ons weer gelukt om drie prachtige workshops te organiseren. De workshop seksualiteit is een module van 4 dagen, verspreid over enkele maanden.

Seksualiteit als basis

Module Seksualiteit o.l.v. dr. Maarten Ghysels:

  • Dag I, Zaterdag 2 juni: Verkenning van de eigen seksualiteit; o.l.v. Maarten
  • Dag II, Zaterdag 8 september: Seksuele liefde in contact met een geliefde; o.l.v. Maarten
  • Dag III, Zaterdag 15 september: Cliënten begeleiden in hun seksualiteit; o.l.v. Maarten
  • Dag IV, Zaterdag 29 september: Energetisch werken rondom seksualiteit; o.l.v. Marjan Reuling.

Kosten € 460,= all in. (Voor studenten van de LKA, voor externen € 520,=)

Klik hier voor meer informatie.

Waar kan ik mezelf zijn?- Zaterdag 7 – 14 juli.

Zomerschool o.l.v. Loek Knippels en Peter-Jan In der Rieden in Frankrijk;

Kosten € 550,= all in. (Voor studenten van de LKA, voor externen € 650,=) Je krijgt dan een bed in één van de gastenhuizen (in totaal ruimte voor 20 personen)
Er is deze week een speciaal kinderprogramma, parallel lopend aan het volwassen programma, begeleid door studenten van de Loek Knippels Academie, hoofdbegeleider Benjamin van Rooij.

Klik hier voor meer informatie.

Masterclass met Lenny Kuhr (singer-songwriter) – Zaterdag 18 – 25 augustus.

Begeleidende coaching door Loek Knippels, Peter-Jan In der Rieden en Rob Frank.

Kosten € 750,= all in.
Een unieke manier om met je schrijverstalent en je muzikaal talent aan de slag te gaan door zelf een lied te componeren, tekst te schrijven. Je maakt gebruik van een eigen melodie of een bestaande melodie.
Bij alles krijg  je ruime ondersteuning van Lenny en haar team.

Klik hier voor meer informatie.

Communicatie-bijscholingen

Op de site vind je meerdere workshops rondom het thema communicatie, gegeven door drs. Wim Donders. Je sluit dan aan bij de bestaande groep van de Loek Knippels Academie. Elke workshop heeft slechts plaats voor enkele externe studenten. Ideaal voor therapeuten die elders hun bevoegdheid gehaald hebben, maar het ‘therapeutische gesprek’ missen in de eigen praktijk.

De workshops worden allemaal afzonderlijk afgesloten met een werkstuk en beoordeling waarna je een certificaat ontvangt.

Psychopathologie

Ook drs. Ria Hopman zal komend jaar weer een aantal dagen werken rondom psychopathologie. Ook deze module is door externen te volgen. De cyclus wordt afgesloten met een op maat geschreven opdracht rondom je eigen thema. Daarna ontvang je het certificaat. Mocht je Medische Basiskennis ook bij het IHC/LKA gevolgd hebben, dan ontvang je na twee modules het diploma “medische basiskennis’ waarin ook opgenomen is de cursus Bedrijfs Hulp Verlening o.l.v. Willy Aarnoutse.

Voor alle workshops geldt dat je uitvoerige informatie kunt vinden op de site: www.loekknippelsacademie.nl

Op 31-01-2012, categorie: Nieuwsbrieven door admin