Nieuwsbrief maart 2012

Het leven is niet wat je denkt! *

De hele gebeurtenis rondom prins Friso maakt dit weer eens duidelijk: je hebt ambities, je bent vader, je bent een prins en deuren gaan voor jou open die voor anderen gesloten blijven en dan….lijkt plotseling alles voorbij!

Je denkt een heel leven voor je te hebben, maar het leven heeft je ingehaald.

Hebben we af en toe niet allemaal zo’n gevoel:

 • Wat wil ik met mijn leven?
 • Wat zou ik doen als ik nog een jaar te leven had?
 • Wat zijn mijn prioriteiten?
 • Waar wil ik nog wél aandacht aan geven?
 • Wat wil ik definitief achter me laten?

Tijdens onze trainingsweken gebruiken we vaak de metafoor van de ontmoeting van 5 mensen in de hemel. Wat komen ze je vertellen, wat heb je laten liggen aan levenslessen?

Telkens weer is het schokkend om te ervaren dat velen niet écht luisteren naar hun levensopdracht en vermoeid door hobbelen in hun baan, de schuld gevend aan de crisis, om maar niet te hoeven veranderen. Niemand wil zomaar veranderen, er moet een grondige reden voor zijn om dat te doen. Meestal is een crisis in je persoonlijke leven noodzakelijk om niet in te slapen maar om in beweging te komen.

Jij bent niet wie je denkt! *

Tijdens onze trainingen staan we stil bij die ene existentiële vraag: “Wie ben je?” Velen denken het te weten en hebben zich aangepast aan de rol die op hen geprojecteerd wordt. Anderen blijven zoeken omdat elke impuls van buitenaf hen onzeker maakt. Wie ben je dan écht?

Je bent een mens met twee gezichten: zowel positieve als negatieve eigenschappen strijden om je aandacht. Wanneer je één kant echter belicht zal de andere kant vanuit de onderdrukking zich sterker maken om op de voorgrond te komen. Het proces van Herkennen van jouw kanten, Erkennen dat je die kanten in je hebt, Expressie eraan durven geven leidt automatisch tot acceptatie om tenslotte het Los te kunnen laten. We noemen dit binnen ons werk: het H.E.E.L-principe.

Inschrijven voor dagworkshops in mei.

Inschrijven voor dagworkshops in mei.
Peter-Jan In der Rieden zal in mei enkele dagworkshops verzorgen bij voldoende deelname.

 1. Woensdag 9 mei: Gidsenwerk;
 2. Vrijdag 11 mei: werken met je Innerlijke Bron;

Voor meer informatie, zie onze website.

Inschrijven workshops

Vanaf juni worden door het IHC weer diverse workshops gegeven die tevens toegankelijk zijn voor ex-IHCers en externen.

 1. Zaterdag 9 juni (stond in de laatste Nieuwsbrief verkeerd vermeld) is de eerste dag van een reeks van 4 dagen met dr. Maarten Ghysels en Marjan Reuling over het thema seksualiteit. Zie website.
 2. Zomerweek van 7 – 14 juli heeft dit jaar opnieuw een kinderprogramma wat parallel loopt naast het volwassen programma. Ideaal voor ouders met kinderen. Zie website.
 3. Masterclass met Lenny Kuhr moest helaas verzet worden doordat Lenny het plotseling erg druk kreeg met tv.opnamen (Matheus Masterclass) en eigen optredens. Nu is de planning om die in de eerste week van september vorm te geven. Nadere informatie komt op korte termijn. Er zijn wél enkele voorwaarden verbonden aan deze Masterclass. Je wordt alleen toegelaten wanneer je beschikt over een muzikaal talent, een muzikale opleiding volgt of gevolgd hebt en je kunde uit wil breiden met kritische opmerkingen van Lenny om nog beter vanuit je zelf te kunnen musiceren.

Er zal gewerkt worden naar een life-optreden hier in de regio voor een Nederlands publiek.

BLOG van Loek is een succes

Dagelijks melden zich nieuwe vrienden aan op Facebook of wordt er gereageerd op de actuele BLOG-teksten van Loek. Hij schrijft met regelmaat een kort verhaal ingaande op actuele gebeurtenissen waarvan hij vindt dat er ook een holistisch geluid gehoord mag worden. Soms ook omdat Loek geraakt is door hetgeen er om hem heen gebeurt.

Je kunt Loek ook persoonlijk een mail sturen of via facebook reageren op zijn teksten.
Tijdens de laatste open middag waren er enkele gasten die moeite hadden met de openheid van Loek, maar tevens evenzo veel mensen die juist zijn transparantie roemden. “Ik weet nu  hoe hij denkt en hij is een open boek voor me, dat geeft me vertrouwen…” Zij schreef zich dan ook onmiddellijk in voor de residentiële training. Nadat de training gestart was, kwamen er meer vragen of volgend jaar opnieuw deze formule wordt voortgezet. Dat is zeker de bedoeling.
Houd de website en het laatste nieuws dan ook goed in de gaten.

Kennismakingsmiddag met mini-workshops – gratis

Op zaterdag 9 juni wordt opnieuw in het Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide in Westelbeers een kennismakingsmiddag georganiseerd waarbij het mogelijk is om je in te schrijven voor het nieuwe studiejaar.

De toegang is gratis, we vragen wel van tevoren te reserveren i.v.m. de geplande mini-workshops.

Het programma ziet er als volgt uit – 14.00 – 17.00 uur:

 • Welkom en toelichting door Loek Knippels
 • Miniworkshops o.l.v. trainers en studenten van de opleiding.
 • Loek Knippels, directeur van de Loek Knippels Academie schetst de mogelikheden van de opleiding en de residentiële trainingen.
 • Gelegenheid tot het stellen van vragen

Het volledige programma verschijnt óók op de website.

* Beide titels zijn ontleend aan het zeer lezenswaardige boekje van Timothy Freke: Uit de droom – Een boek dat je in een uur uit hebt en dat je wakker schudt, Uitgegeven bij Forum, Amsterdam 2007.

Op 05-03-2012, categorie: Nieuwsbrieven door admin