Masterclass met Lenny Kuhr

Dinsdag 3 april is het resultaat te zien van de Matheus Masterclass waaraan ook Lenny Kuhr heeft deelgenomen. Je ziet de inleving, de beleving en de grote passie van Lenny voor teksten en muziek.

Opvallend wanneer je ook gekeken hebt naar de andere artiesten die aan dit project deelnamen.
Gerard Joling kon zijn muziekanalfabetisme het best onderdrukken door grappen en grollen, hoewel hij wel indrukwekkend zong. Bij Yon van Eerd zag je ook die enorme passie voor het vak.

Heerlijk om op die manier vakmensen te zien vechten vanuit een andere discipline om een mooi resultaat te bereiken. Je ziet hier iets van hun vermogen tot invoelen van een eeuwenoude tekst waar niet aan gesleuteld mocht worden. De muziek van Bach is immers heilig!

Het was puur genieten: meekijken over de schouders van professionals. Dat zouden we méér mogen doen in onze samenleving waardoor kracht en kwetsbaarheid veel meer een algemeen goed wordt in plaats van een proces dat alleen plaats vindt binnen therapiegroepen.

Het bijzondere van deze Masterclass is ook dat je nu al kennis kunt maken met Lenny voordat je komende zomer afreist naar de Ardèche waar Lenny een eigen Masterclass gaat geven. Dat wordt een absolute topervaring omdat je onder de hoede van de Master zelf oefent en inspiratie op doet om je eigen tekst te schrijven en je eigen muziek te componeren.

We denken dan ook dat het vooral interessant is voor mensen die al een instrument bespelen of die binnen hun opleiding nog meer zichzelf willen specialiseren. Studenten van het conservatorium en muziekacademies genieten een speciaal tarief (studentenprijs!).

  • Een week lang zoeken naar woorden die de strekking weergeven

       van hetgeen je uit wilt dragen.

  • Een week lang oefenen op een melodie die helemaal vanuit je binnenste komt.
  • Een week lang suggesties, aanvullingen krijgen van de Master in het vak.
  • Een week lang gesprekken voeren over de noodzaak van het weglaten van bepaalde woorden of noten om nog méér bij je gevoel te komen.
  • Aan het einde van de week voor een Nederlands publiek mogen optreden in een fraaie kapel hier in de Ardèche.
  • Inspanning en ontspanning voelen, proeven en verwend worden met heerlijke Franse maaltijden, bereid door Rob – de partner van Lenny.

Waarom zou je nog aarzelen, we kunnen namelijk maar een beperkte groep toelaten. Tijdig inschrijven verzekert je nu van een plaats in deze Masterclass met Lenny Kuhr.

(blijf de Nieuwsbrief volgen waarin uitgebreide info komt over alle activiteiten van het IHC en de Loek Knippels Academie: ontvang je nog niet de Nieuwsbrief, vraag die dan gratis aan!

Info@het-ihc.nl)

Op 30-03-2012, categorie: Blog door peterjan