Uit de comfortabele zone komen

Heb je ook zo genoten van het optreden van de verschillende artiesten tijdens de Mattheüs Masterclass? Petje af! Artiesten worden in een korte periode klaar gestoomd om een klassiek muziekstuk in te studeren. Voor populaire artiesten is deze manier van zingen al totaal ‘anders’ . Klassiek-geschoolde musici vinden het een uitdaging om de muziek van Bach te mogen zingen.

Nu was het de beurt aan Lenny Kuhr, Gerard Joling, Ivo Niehe, Jon van Eerd, Pearl Jozefzoon, Annick de Boer.. Indrukwekkend gewoon. Die Gerard Joling….had je dat van hem verwacht? Ik niet! Hij heeft écht zijn nek uitgestoken, evenals Lenny Kuhr, die door velen vooral wordt gezien als de troubadour-zangeres, hoewel ze haar grenzen al aardig heeft verlegd door de pilot met Ali B aan te gaan. Daaruit is een prachtig concept geboren. We hebben inmiddels kunnen genieten van het concert in Paradiso.

Hoe laat jij je uit je comfortabele zone halen?

Ben jij bereid om eens iets heel anders te doen, anders dan je gewoon bent?

Durf jij jouw koers om te gooien en buiten gebaande banen te denken?

Elke training die we geven, is voor ons een zoektocht om vastgeroeste patronen te doorbreken en mensen uit hun comfortabele zone te halen. In het verleden deden we dat rigoureus door ook af te wijken van het eetpatroon van veel mensen: ik kookte dan een week lang alleen maar vegetarisch en zelfs de grootste vleesliefhebber miste het vlees niet! Ook dat was een doorbraak van patronen, loskomen van bestaande rituelen.

Deze week en komende week hebben we hier opleidingsgroepen in huis en ook nu weer spelen we met beperkende patronen, loskomen van eigen gewoonten en mensen kennis laten maken met een meer holistische manier van leven.

Het is een uitdaging, het levert altijd veel op.

Hoe gaan we komend weekend Pasen vieren met de opleidingsgroep?

Daarover volgende keer meer, kijk eens of jij komend Paasweekend het ‘anders’ durft te doen dan alle voorafgaande jaren.

Op 03-04-2012, categorie: Blog door peterjan