Nieuwsbrief Mei 2012

Vier kanjers zwaaien af…

In april hebben vier studenten: Sandra, Alma, Jannie en Jeanne hun vierjarige opleiding tot holistisch counselor/therapeute afgerond. Voor het eerst in alle jaren van de opleiding is dat nu heel anders gegaan. We hadden besloten om niet met één examensessie de studie af te sluiten maar met een intensieve week. Dat hield in dat zij een hele week intensief werkten met één cliënt en met verschillende methodieken.

Dagelijks waren zij aanwezig bij het stafoverleg en kregen ze te horen welke methodiek zij moesten inzetten in de volgende sessie, vaak onder supervisie van Loek of Peter-Jan. Het was werkelijk in alle opzichten een bijzonder experiment omdat we heel goed wisten wat ze konden: ze hadden immers al meerdere cliënten begeleid via een duidelijk behandelplan, waarbij een strategie ontwikkeld was om tot het gewenste resultaat te komen.

Op deze manier onderscheidt de Loek Knippels Academie zich van alle andere opleidingen waarbij wél methodieken worden aangereikt, maar zelden gedacht wordt in termen van: anamnese, hulpvraag, behandelplan, strategie en nagedacht wordt over de in te zetten methodieken. Niet elk mens is gediend met een ‘praatsessie’, sommigen helen juist n.a.v. een tekeninganalyse, emotioneel lichaamswerk, een familie-opstelling of een duidelijke visualisatie.

Sandra, Jannie, Jeanne en Alma waren duidelijk: dit werk is hun roeping, is het werk wat ze met hart en ziel willen doen en dat was aan alles te merken.

Wij als supervisoren hebben ervan genoten, waren regelmatig ontroerd en trots op hetgeen zij na vier jaar zelfstandig kunnen neerzetten. Chapeau!!

Uit alles bleek hun betrokkenheid, ze zijn zó enthousiast dat ze in mei terugkomen voor de grote groep om als co-trainer mee te functioneren. Dit ontstond helemaal vanuit henzelf en wij zijn trots en blij dat we met deze vier kanjers op weg mogen gaan. De mei-groep mag blij zijn dat zij er weer zijn en hun kundigheid en betrokkenheid inzetten voor de groep. Dat wordt opnieuw een feest: een feest over authenticiteit!

Het thema voor de mei-groep is: VEERKRACHT.

Loek heeft een uitgebreid artikel geschreven over veerkracht dat in één van de volgende Spiegelbeelden zal verschijnen.

Annemie als steun en toeverlaat

Afgelopen april heeft Annemie geholpen bij de twee trainingsweken: ze is de stille kracht op de achtergrond. Ze vindt het heerlijk om voor de groepen het ontbijt klaar te zetten, koffie en thee te maken en maakt graag verse soep voor tussen de middag. Het is onvoorstelbaar wat ze allemaal tussendoor doet voor Loek en Peter-Jan: verzorgt de dieren, zet Loek op geregelde tijden een heerlijke kop koffie voor zodat hij door kan gaan met zijn werkvoorbereidingen. En gaat met Peter-Jan dagelijks verse groenten halen in Lamastre, af en toe onder het genot van een kop chocolademelk met slagroom. Genietend op het terras in Lamastre.

In mei komt ze terug om opnieuw actief betrokken te worden bij de grote afsluitende training van dit studiejaar. Daarna zal ze de zomer hier doorbrengen en ondersteuning geven bij de schoonmaak van de gastenhuizen die de hele zomer verhuurd worden. Er zijn nog slechts enkele weken beschikbaar.
Je kunt daar het best rechtstreeks contact over opnemen via de e-mail:
info@het-ihc.nl Of Peter-Jan rechtstreeks bellen: 00.33.4.75.06.32.54.

Gratis mini-workshops op 9 juni

Dit keer gaan we de Open Middag eens anders organiseren: we willen de gasten onmiddellijk kennis laten maken met de werkvormen binnen de Loek Knippels Academie. Het eerste jaar is voor iedereen een zelfrealisatiejaar waarbij je zelf met ‘de billen bloot gaat’ en werkt aan onaffe zaken, oude pijn en frustraties om daarna geschoold te worden in de verschillende methodieken zodat je na twee of vier jaar zelfstandig kunt werken als coach of counselor.

Het is echter gebleken dat veel studenten die kiezen voor de coach-opleiding door gaan naar de counselingsopleiding en dat juichen we ook toe, omdat je dan méér bagage en kennis hebt over de verschillende methodieken en zelfstandig een behandelingsplan kunt opzetten.

De 3 K’s staan hoog bij ons in het vaandel: Kennis, Kunde en Kunst.

Heb je belangstelling, maak dan ruimte in je agenda en kom zaterdagmiddag 9 juni naar Westelbeers naar het Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide waar we om 14.00 uur precies beginnen en waar we diverse korte workshops aanbieden tot 17.00 uur. Het kost je hooguit een e-mailtje om jezelf aan te melden, verder zijn er aan de middag géén kosten verbonden. Je bent van harte welkom.

In ieder geval zullen drs. Wim Donders, Willy Aarnoutse, Loek Knippels en Peter-Jan In der Rieden een mini-workshop verzorgen. Je mag je inschrijven voor twee mini-workshops en afhankelijk van het aantal gasten zal bekeken worden welke keuzes we kunnen honoreren. Meld je snel aan, des te zekerder ben je van jouw workshopkeuze.

e-mail: info@loekknippelsacademie.nl

Verplichte Herhaling Bedrijfs Hulp Verlening

Op zaterdagochtend 9 juni is opnieuw de cursus gepland met Willy Aarnoutse rondom Bedrijfs Hulp Verlening. Voor degenen die afgelopen jaren het certificaat gehaald hebben, is het een terugkerende verplichting om de herhalingsochtenden te volgen zodat je BHV-certificaat geldig blijft. De kosten aan deze ochtend bedragen: € 80,00.

Je overmaking van het cursusgeld telt als inschrijving. Mocht om onverwachte reden de ochtend geen doorgang kunnen vinden door te weinig aanmeldingen, dan word je tijdig op de hoogte gesteld en zal het cursusgeld teruggestort worden.

Het bedrag: € 80,00 overmaken op rekening van het IHC: 64 31 99 209, onder vermelding van Herhaling BedrijfsHulpVerlening juni 2012.

Zomerschool en Masterclass

Ook dit jaar is er wederom een Zomerschool met een parallel-programma voor de kinderen. De week vindt plaats van 7 – 14 juli in de Ardèche op het domein Les Grangeonnes. Aanmelden is nu nog mogelijk.

Je kunt kiezen om een bed te reserveren in één van de gastenhuizen of zelf een tent mee te nemen. De kosten voor een bed zijn € 10,= per nacht inclusief linnengoed (in totaal 7 nachten:
€ 70,=) De kosten voor de cursusweek bedragen € 550,00 voor studenten van de Loek Knippels Academie en € 650,00 voor externen, inclusief alle maaltijden en drankjes, exclusief de reis. Voor kinderen is de prijs € 375,00.

Je bent aangemeld wanneer jouw bedrag is overgemaakt op rekeningnummer: 64 31 99 209, onder vermelding van Zomerschool 2012.

Voor méér informatie zie onze website: www.loekknippelsacademie.nl

Masterclass met Lenny Kuhr

Wat hebben we afgelopen jaar veel kunnen genieten van Lenny Kuhr! Ze was als pilot betrokken bij het programma van Ali B en ook ging Lenny op zoek naar haar roots in het programma ‘Verborgen Verleden’. Daarnaast deed ze mee aan de Masterclass rondom de Matheus Passion. Allemaal indrukwekkende projecten.

En juist Lenny vindt het een uitdaging om met Loek en Peter-Jan een project neer te zetten rondom zang, schrijven van je eigen lied en optreden in een mooie kapel hier in de regio. Laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan. Ben je muzikaal, kun je zelf componeren en vind je het een uitdaging om je eigen lied te componeren, dan is dit een unieke kans om samen met een grootheid als Lenny Kuhr aan de slag te gaan.

We hebben twee prijzen: studenten van de Loek Knippels Academie en van de conservatoria genieten een korting en alle anderen betalen een andere prijs. Door overmaking van de cursusprijs ben je verzekerd van jouw plek: je hebt de keuze om een bed te reserveren in één van de gastenhuizen of zelf met een tent te komen.

  • Datum:zaterdag 1 – zaterdag 8 september 2012;
  • Kosten: Studenten LKA of studenten van het conservatorium: € 550,00;
  • Externen betalen: € 650,00;

Wil je gebruik maken van een bed in één van de gastenhuizen, dan betaal je € 10,= extra per nacht (in totaal € 70,=) In deze kosten is alles inbegrepen, exclusief de reiskosten!

Méér informatie? Zie onze website: www.loekknippelsacademie.nl
Aanmelden kan via de mail: info@het-ihc.nl. Betaling op de rekening van het IHC: 64 31 99 209, onder vermelding van Masterclass Lenny Kuhr.

Op 04-05-2012, categorie: Nieuwsbrieven door admin