Nieuwsbrief Juli 2012

Partir c’est mourir un peu, Ofwel “afscheid nemen van Les Grangeonnes is begonnen…”

En dan is het moment daar dat we gaan verhuizen.

De verhuizing gaan we zelf doen met hulp van enkele vrienden. We huren dan een bestelbusje en willen vanaf komende week elke week één keer op en neer rijden naar Meunot met een busje vol. Het kan ook niet anders omdat de gastenhuizen tot half augustus nog verhuurd zijn.

Inpakken, verbaasd staan over hetgeen je in ruim twintig jaar allemaal verzameld hebt. Plotseling duikt het eerste foto-album van de eerste Zomerschool op:’ ontroerend, wat zal er allemaal geworden zijn van die mensen?’

“Moeten we dit nu nog bewaren?” roept Peter-Jan vanuit een andere ruimte. We gaan écht zaken weg doen die we jarenlang niet meer ingekeken hebben of die alleen maar opgeslagen liggen. En elke keer wanneer ik een tekst of een boekje n.a.v. de activiteiten hier weg wil gooien, stop ik het alsnog in de doos om mee te nemen. Het afscheid nemen doet ook een beetje pijn; het is – zoals de Fransen zo fraai zeggen – een klein beetje sterven.

Hier op Les Grangeonnes begonnen we aan de realisering van ons levensplan: de plek toegankelijk maken voor een breder publiek, omdat wij immers deze plek alleen te ‘leen hebben van de grote Schepper’. De plek behoort ons niet toe: “Hoe kun je in hemelsnaam de lucht bezitten?” We mochten gebruik maken van deze plek, door er zorgvuldig mee om te gaan, de plek te koesteren, de oude spirituele waarden weer tot leven te laten komen en Grangeonnes zijn oorspronkelijke vorm terug te geven. Dat hebben we allemaal gerealiseerd en nu is het dus tijd om te vertrekken om aan de volgende fase in ons leven te beginnen:

Wonen en werken op een unieke plek, straks gedeeld met anderen om van daaruit wíjsheid en levenservaringen door te geven aan anderen en er een cultuur-eilandje van te maken, waar mensen graag komen. Waar de energie tot de verbeelding spreekt, waar liefde is voor de plek, waar op geregelde tijden concerten en workshops gegeven worden. Waar onze studenten een deel van hun opleiding en vorming krijgen en waar studenten onder supervisie van ons therapieweken organiseren. Uiteindelijk wordt het een plek waar we oud mogen worden en wanneer de tijd daar is, zullen anderen ons ondersteunen om daar te kunnen blijven wonen (zorgplek voor meerdere mensen).

De bibliotheek en het kantoor zijn ingepakt en worden voorlopig nog niet uitgepakt omdat we daar eerst gewoon gaan ‘landen’ en rustig gaan bekijken wat we wel en niet zelf kunnen realiseren. Hartverwarmend om nu al te merken dat de bouwploegen klaar staan! Er zal echter eerst aan crowd funding gedaan moeten worden om de nodige gelden bij elkaar te krijgen. Ik heb al enkele free publicity artikelen mogen plaatsen in verschillende bladen waarin ik uitleg wat onze intentie is met kasteel Meunot. We wachten de reacties af.

Daarnaast gaf Herman den Blijker afgelopen week ook een mooie tip:” Geef elke kamer in het kasteel en koetshuis de naam van de persoon die jullie de kans geeft om die kamer op te knappen: je begint met een bedrag van €2500,= te vragen voor het opkanappen en daarvoor krijgt die persoon kortingen op cursussen, workshops tot een totaalbedrag van €3000,= Die persoon kan hier zelf gebruik van maken of anderen mee laten genieten door anderen naar de cursussen of workshops door te verwijzen. Bij elke inschrijving van de persoon zelf of via die persoon is er een korting van €100,= op de betreffende workshop. Jullie krijgen de kans om met dit geld kamers op te knappen!”

Een kamer is al enkele jaren geleden besteld’ door wijlen onze vriend Herman Bouwkamp – de bibliotheek zal zijn naam dragen.

Uitloting certificaten van ‘De Vrienden van het IHC’

Ook dit jaar heeft de notaris in samenzijn met de voorzitter Joop Boots, wonende De Oeverlanden 119, 1441 RD Purmerend, 12 certificaten uitgeloot.
Degenen die het betreft kunnen contact opnemen met Joop wanneer ze hun inleggeld terug willen ontvangen.

Volgend jaar mei zal de laatste trekking zijn van de Vrienden van het IHC. Dan zijn alle certificaten uitgeloot. Velen hebben in het verleden gebruik gemaakt van de extra korting op de Zomerschool (een korting van € 100,=) waardoor ze het certificaat al verzilverd hadden en anderen schonken het certificaat.

De volgende nummers zijn uitgeloot: 5, 7, 15, 25, 31, 32, 35, 81, 86, 88, 98, 100.

Een kaartje met naam en adres en bankgegevens opsturen naar de voorzitter is voldoende wanneer je jouw certificaat wilt verzilveren.

Open middag in september

Noteer alvast in je agenda wanneer je interesse mocht hebben om de sfeer te komen proeven van onze locatie in Nederland waar wij onze trainingen en opleidingen geven.

Het eerste jaar is voor iedereen gelijk. In dat jaar kijken we samen naar jouw leven:

“Waar ben je gelukkig over? Wat zie je graag anders in je leven? Waar droomde je als kind van? In hoeverre heb je het idee dat je in je huidige leven je droom hebt waar gemaakt? Maak je gebruik van je talenten?

Durf je het roer om te gooien? Heb je het idee dat je alles hebt in je leven en dat er toch een stemmetje steeds hetzelfde zegt: Is dit het nu? Durf je juist ondanks de crisis te investeren in jezelf? Jij bent het allerbelangrijkste in jouw leven: durf je daar ook voor te gaan staan?”

Allemaal vragen die uiteindelijk gaan over die ene vraag:

“Hoe geef ik zin en betekenis aan mijn leven?”

Met enkele trainers/docenten maak je kennis op deze open middag. Naast korte informatie – je kunt veel lezen op de website – willen we jullie vooral de ervaring gunnen. Wij zijn geen opleiding van hoofd alleen. Bij ons ervaar je de verbinding van hoofd-hart en bezieling. We geloven in onze levensopdracht om anderen bij hun ‘levensgeluk’ te brengen. We gaan samen op weg: wij weten het niet beter, maar we delen onze ervaringen met jou en we werken met methodieken die hun bestaansrecht bewezen hebben.

Mogen we je uitnodigen voor:

zaterdag 8 september?

Plaats: Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide in Westelbeers,

Adres: Spreeuwelsedijk 9, 5091 KS Westelbeers.

Aanmelden: Via e-mail; info@het-ihc.nl of info@loekknippelsacademie.nl
Kijk ook naar de meeste recente informatie op onze website en de reacties van anderen op onze trainingen en opleidingen: www.loekknippelsacademie.nl

Op 06-07-2012, categorie: Nieuwsbrieven door admin