Nieuwsbrief Augustus 2012

Woorden schieten te kort…

Augustus is de maand waarin we Grangeonnes gaan verlaten. De laatste gasten van dit seizoen komen en gaan. Het lijkt onwerkelijk nu we dagelijks beseffen dat dit het allerlaatste seizoen is van ons op deze plek. Straks zullen anderen de verhuur voortzetten, met een andere insteek. De plek zal hoe dan ook veranderen. Afgelopen weken waren vrienden van ons met hun kinderen hier en de klik met de andere gasten was geweldig: grote vreugde dagelijks aan het zwembad, mooie ontmoetingen en diepgravende gesprekken: “Ik heb meer dingen gekregen dan waar ik om heb gevraagd!”
Een van de jongeren verwoordde het als volgt: “Dit was de vakantie om nooit te vergeten, jullie zijn allemaal diep binnen gedrongen in mijn hart!” Vandaag verwelkomen we dan onze laatste gasten op Grangeonnes: een groep Duitsers van de Evangelische Kirche. Zij willen hier een retraite houden. Ook daarvoor is/was Grangeonnes de uitgelezen plek.

Vaarwel Grangeonnes, vaarwel bijzondere plek. We gunnen jou het beste en we hopen en vertrouwen dat de nieuwe bewoners net zo zullen genieten van het in bruikleen mogen hebben van deze unieke plek.

Kennismaking met het I.H.C./Loek Knippels Academie.

Afgelopen Open Middag werd druk bezocht, en enkele mensen hebben zich daadwerkelijk ingeschreven. Er waren enkele gasten die zich niet helemaal herkenden in onze manier van werken omdat ze een méér rationele benadering verwacht hadden. De mens is echter méér dan alleen zijn ratio, de mens kent gevoelens, heeft gedachten en wensen en juist die samensmelting van alle elementen maakt de mens zo uniek.

Ook hebben we enkele reacties ontvangen van mensen die zich helemaal thuis voelden: “het is alsof ik bij jullie helemaal thuis kwam, nergens heb ik me zó veilig gevoeld en liet me onmiddellijk raken door jullie openheid. Dit is voor mij uniek en dit heb ik elders nooit meegemaakt. Daar zaten docenten op een troon, waren afstandelijk en wisten alles al. Jullie verbinden je vanaf het eerste moment met me en ik voel door jullie openheid dat ik alles kan en mag zeggen!”

Noteer alvast in je agenda: zaterdag 8 september in het Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide in Westelbeers, unieke mini-workshops door de initiatiefnemers van het IHC en de Loek Knippels Academie: Peter-Jan In der Rieden en Loek Knippels. Aanvang 14.00 uur. Toegang is gratis, wel graag van tevoren aanmelden: info@het-ihc.nl

Familie-opstellingen à la Loek!

Veel mensen hebben de unieke ervaring met Loek al meegemaakt: hij werkt al ruim 35 jaar met familie-projectie-processen en psychodrama en heeft maast zijn ervaringen met de methode Hellinger zijn eigen opstellingen ontworpen. Diepgaand, treffend, intuïtief en werkend met de akasha-historie komen mensen bij verdrongen pijn, familiegeheimen en worden symbiotische relaties met ouders bloot gelegd. Iedereen die toekijkt herkent ‘iets’ van zichzelf in de opstelling.

Daarnaast geeft Loek uitvoerig achtergrondinformatie over de opstelling en wat je zoal kunt zien, en hoe je dit kunt interpreteren. Vaak zijn mensen zó geraakt dat dagen daarna zaken op hun plek vallen, die tijdens de opstelling ‘bloot’ gelegd werden.

Laat je deze ervaring niet ontgaan en kom naar één van de vier mogelijkheden in september.

  1. Zaterdag 8 september in het Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide in Westelbeers (Nrd. Brabant), 14.00 – 17.00 uur. Het is de open middag van het I.H.C. en de Loek Knippels Academie. Toegang is gratis, wel aanmelden via info@het-ihc.nl
  2. Zondag 9 september in Venlo, Stalbergweg 154b, Centrum voor Yoga en Meditatie. Aanvang 14.00 – 17.00 uur. Kosten € 15,= Aanmelden: mail@centrumvooryoga.nl
  3. Maandag 10 september in Vlissingen, in Centrum Al één Zijn, aanvang 19.30 – 22.30 uur. Toegang € 15,= Aanmelden via 06.12.71.07.69 (Tasja Hut)
  4. Zaterdag 15 september in Rotterdam, in Centrum Al één Zijn (dependence van Vlissingen), aanvang 14.00 – 17.00 uur. Toegang € 15,= Aanmelden via 06.12.71.07.69 (Tasja Hut)

Verhuizing is een feit!

Moe van het tillen en sjouwen. Alles staat in het kasteeltje opgeslagen. We kunnen er nog niet wonen omdat alles gerenoveerd moet worden. Tijdelijk nemen we dan ook onze intrek in het koetshuis (de voormalige paardenstal en knechtenkamer) om van daaruit de verbouwing te kunnen coördineren. Een hele klus nog, maar we hebben de juiste vakmensen om ons heen.

Komende week komt Helma (4ejaars) met manlief (aannemer) kijken naar de plek en ons adviseren over de nieuwe groepsruimte. Wel hebben Peter-Jan en Loek besloten om alvast provisorisch de eigen werkkamers te maken in het kasteel. Er is nog geen verwarming, noch electriciteit. Dat betekent dan ook dat we een noodkabel leggen van het koetshuis naar de werkkamers om daar te kunnen werken.

Loek gaat komende week alleen naar Meunot waar onze vriendin Len hem gaat helpen bij de grote schoonmaak van het koetshuis en de inrichting.

Inmiddels heeft zich een vogeltje genesteld in de toekomstige werkkamer van Loek, de jongen laten zich goed horen. Hoe het vogeltje er terecht is gekomen, is nog even de vraag. Wanneer de jongen uit kunnen vliegen, zetten we het raam open zodat ze hun vrijheid tegemoet kunnen gaan. Wel symbolisch hé? Vogel, jongen, uitvliegen….

Wordt het wonen en werken op Meunot dan werkelijk de realisering van onze droom? Er dient nog zoveel geregeld te worden, er worden fondsen benaderd om groepen er ook daadwerkelijk te kunnen ontvangen.

Nooit denken we “Waar zijn we aan begonnen?” maar soms is er wel een stemmetje dat zegt “Hoe krijgen we het allemaal voor elkaar?”

Noteer alvast ons nieuwe woon/werkadres:
Peter-Jan In der Rieden & Loek Knippels,
Château de Meunot,
71430 St. Vincent – Bragny.
Bourgondië – Frankrijk.
Telefoon: (00-33)(0)3. 85.70.43.84 / 00-33.6.67.75.99.68


Op 07-08-2012, categorie: Nieuwsbrieven door admin