Abdicatie Koningin Beatrix.

“Heb je alle positieve opmerkingen al gehoord over de Majesteit?”

Er zijn alleen maar positieve geluiden te horen, dan moet ze het dus heel goed gedaan hebben als ‘manager van de Holland b.v.’ Ze heeft ons land goed kunnen presenteren en daardoor veel handelscontacten kunnen ondersteunen. Dat is een grote verdienste van haar, naast alle andere emotioneel getinte bezoeken.

Beatrix treedt af, een nieuwe koning treedt aan.

Wat komt ons dat nu vertellen voor de komende periode?

Er treedt een nieuw tijdperk aan. Het koningschap zal opnieuw door velen kritisch gevolgd worden, want de erfopvolging is voor velen nog steeds een doorn in het oog. Je wordt iemand door je geboorte. Er wordt zomaar verondersteld dat jij ook ‘geroepen’ bent tot deze onmogelijke baan.

Waar gaat het namelijk om?

Ben je in staat om werkelijk vanuit een zuivere intentie je beroep uit te oefenen? Durf je allerlei acties, stappen te ondernemen om jouw intentie om te zetten in daden en projecten die niet alleen jou maar ook de ander vreugdevol stemmen? En laat je je afrekenen op je resultaten of wil je daar niet bij stil staan?

Dat is het nieuwe koningschap: herkenbaar aan de drie fasen:

  1. Vanuit welke zuivere, bijna goddelijke, intentie ga ik deze opdracht aan?
  2. Wat wil ik gaan ondernemen voor het algemeen belang?
  3. Wie beoordeelt of ik erin slaag om mijn intenties om te zetten in daden?

Boeiend om te beseffen dat jij ook zó naar jouw werk kunt kijken. Ook jij hebt een opdracht. Je vertrekt vanuit jouw unieke kwaliteiten en je verbindt jezelf met de belofte om er het beste van te maken. Durf je dat?

Ook jij gaat stappen zetten vanuit jouw zuivere intentie om waar te maken wat je jezelf belooft.

Daarna kijk je terug of het ook geleid heeft tot resultaten?

Op deze manier is de ‘abdicatie van de koningin’ een aanreiker voor ons allemaal om ons ‘koninklijk te gaan gedragen naar onze eigen levensopdracht’.

Hoe waardig sta jij in het leven?

Reageren? Graag wat mij betreft! info@loekknippelsacademie.nl


Op 30-01-2013, categorie: Blog door peterjan