Nieuwsbrief Februari 2013

Abdicatie Koningin: één groot compliment!

Zelf zou ik me geen koningsgezind persoon noemen, ik blijf namelijk moeite houden met de manier waarop de Oranjes aan de macht kwamen: oorlog, list en bedrog om daarna via erfopvolging de troon veilig stellen. Dat is niet bepaald democratisch, en zeker niet holistisch! Iemand dient om zijn kwaliteiten en om zijn zuivere intenties aan het hoofd van een organisatie te staan. Of dat nu Nederland is of een bedrijf maakt in principe niks uit. Kwaliteit en intentie zijn bepalend.

Koningin Beatrix verdient overigens wél alle lof, ik ken nauwelijks mensen die een organisatie/bedrijf zo lang en zo vol passie geleid hebben. Dat komt hooguit voor bij familiebedrijven, omdat daar het algemeen belang duidelijker zichtbaar is. We wensen hare Majesteit fijne inspirerende jaren toe op Drakenstein.

Vervolgcursus ‘Familie-opstellingen’ in Vlissingen

Vlissingen was één groot succes. Voor de vervolgcursus – 23 en 24 februari – is nog ruimte en dan zullen we het huidige gezin opstellen: hoe zit jij in je relatie en hoe staan jouw kinderen t.o.v. jou?
De locatie is uitnodigend en makkelijk bereikbaar. Lees meer…

Therapeutisch tekenen: méér dan alleen invoelen!

Ook in Vlissingen zal de vervolgavond – op vrijdag 22 februari – plaatsvinden waarbij we deze keer vooral kijken naar de huidige relatie en het eventuele gezin.

Afgelopen keer dachten cursisten nog dat ik voorspellend naar de tekeningen keek. Ik werk echter met de methodiek van dr. Gregg Furth waar ik zelf mijn opleiding heb gehad. Hij vertrekt vanuit de Jungiaanse tekening-analyse.

Steeds weer boeiend en confronterend om te bemerken dat ‘tekeningen nooit liegen!’
Lees meer…

Cursussen in de ‘wacht’

  • Emotioneel lichaamswerk o.l.v. Nandi van Houwelingen;
  • Relaxatie en visualisaties o.l.v. Peter-Jan In der Rieden;
  • Innerlijke reizen o.l.v. Peter-Jan In der Rieden.

Deze drie cursussen staan in de wacht, d.w.z. dat er wél belangstelling voor is maar op dit moment nog te weinig om de cursus van start te laten gaan. Bij voldoende deelnemers (10) gaat de cursus op een later te bepalen datum door. Mocht je dan ook mensen kennen die wél geïnteresseerd zijn maar de vorige Nieuwsbrief niet goed gelezen hebben, maak hen dan hierop attent.
Lees meer…

Bedrijfshulpverlening verplicht!

De Loek Knippels Academie zal dit seizoen voor de laatste keer de verplichte bijscholing BHV voor therapeuten aanbieden. We dienen met minimaal 10 deelnemers te zijn om de cursus doorgang te laten vinden. De kosten bedragen voor externen € 175,= exclusief € 30,= voor aanschaf boek en examengeld.

Na afloop ontvang je een diploma en dien je elk jaar een nascholingsdagdeel te volgen om je diploma te valideren.

De datum wordt binnenkort bekendgemaakt omdat de geplande datum niet door kan gaan. Wordt na 25 mei in ieder geval! Geef je snel op via info@loekknippelsacademie.nl

Cliënten gezocht voor Frankrijkweek

Elk seizoen zoeken we enkele cliënten die het boeiend vinden om een week ‘ondergedompeld te worden’ in het eigen proces waarbij studenten van de Loek Knippels Academie onder supervisie van Peter-Jan In der Rieden en Loek Knippels zelf werken volgens het behandelplan, met daarin opgenomen de veranderingsstrategie om vervolgens met jou sessies te organiseren.

We vragen een symbolische vergoeding van € 250,= voor de hele week, dit is inclusief verblijf. Je zult wel zelf naar hier moeten reizen. Geef je op via info@loekknippelsacademie.nl

Vrijwilligers gezocht voor Afrika-project

Monique van de Laar, Etiënne van ’t Hof, Loek Knippels hebben een project op stapel staan waarbij een groep jongeren uit één van de Townships uit Zuid-Afrika een periode naar Nederland komen (in gastgezinnen) om de cultuur op te snuiven, een opleiding te volgen om vervolgens in Frankrijk (bij het IHC) het geleerde om te zetten in een eigen doelenproject, waarmee ze weer naar huis keren.

Monique is de drijvende kracht achter dit project en we zoeken met elkaar enkele vrijwilligers die één of meer dagdelen per week beschikbaar zijn voor archivering, administratie, sponsoring. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met Monique via haar e-mail: moniquevandelaar@hetnet.nl

De activiteiten vinden plaats bij Monique thuis in Oosterhout (Noord Brabant). Het is een pilot-study wat inhoudt dat na één proefperiode gekeken gaat worden of dit project levensvatbaar is. Voor nu geldt alleen veel onbezoldigde arbeid en een groot enthousiasme. Ben jij iemand die hiervoor warm loopt, neem dan contact op met Monique van de Laar: 0162 – 43.75.74

Op 10-02-2013, categorie: Nieuwsbrieven door admin