Nieuwsbrief Maart 2013

Training familie-opstellingen.

Er zijn nogal wat mensen die elders een opleiding voor het begeleiden van familie-opstellingen gevolgd hebben. Veel van deze opleidingen geven je handvaten, maar weinig opstellingen geven de therapeutische methodieken mee om daadkrachtig een opstelling vorm te geven.

Ikzelf werk al ruim 40 jaar met opstellingen: in eerste instantie noemde ik het familie-projecties, later familie-sociogrammen en weer later psychodrama binnen de familie. Ik heb duizenden ‘opstellingen’ gedaan en durf te stellen dat het me niet ontbreekt aan ervaringen. Naast mijn studie pedagogiek en psychologie ben ik vooral door de psychosynthese en de Jungiaanse tekeninganalyse gevormd om dieper op de mythe van het gezin in te gaan. Dat levert inzichten op en confrontaties.

Tijdens de 2 weekends in Vlissingen rondom familie-opstellingen kwam weer de vraag ‘waar ze dit kunnen leren’. Ik heb besloten om één weekend aan de slag te gaan, met de voorwaarde dat mensen al therapeutisch geschoold moeten zijn en/of over een pedagogische/psycholgische achtergrond moeten beschikken.

Er hebben zich al 10 mensen aangemeld, er kunnen nog maximaal 6 mensen meedoen, je zult er dus snel bij moeten zijn.

De kosten voor dit weekend bedragen: € 285,= inclusief het certificaat.
De training vindt plaats in het Conferentiehotel De Spreeuwel in Westelbeers en zal op zaterdag 27 en zondag 28 april gegeven worden door Loek Knippels.
Aanmelden via: info@loekknippelsacademie.nl

Elkaar linken en ondersteunen.

Eind februari ben ik weer 2 weken in Nederland geweest en heb gewerkt aan mijn netwerk. Het viel me op hoeveel mensen bereid zijn om informatie van me door te geven via de sociale media. Zelf ben ik nog steeds een leek op dat gebied. Ik krijg wel hulp aangeboden, waar ik dankbaar gebruik van maak. Zo zullen we binnenkort onze ‘vrienden’ op facebook eens grondig nalopen, want er zit veel sluikreclame tussen de ‘vrienden’.

Ik werd echter ook geattendeerd om mensen méér uit te nodigen om te delen. Ikzelf deel veel via onze site: regelmatig schrijf ik een blog met als doel om contact te houden met de bezoekers van onze site. Alleen krijg ik weinig reacties op de blogteksten. Toen wees me een oud-studente, inmiddels collega, op het gebruik van LinkdIn. Daar discussieer je met collega’s, legt elkaar hypotheses voor en suggesties voor nieuwe boeken. Dat is een wereld waar ik nog niet in zit maar waar ik me wel komende periode in wil storten.

Wie van onze Nieuwsbrief-lezers heeft goede ervaringen met sociale media en zou je die met mij willen delen? Graag.

Oproep vrijwilligers.

De oproep om vrijwilligers voor het Afrika-project heeft niemand opgeleverd. We hopen nog steeds dat er ‘ergens’ een jurist rondloopt die ons kan ondersteunen. Deze maand worden overal in het land vrijwilligers gevraagd om een dag mee te helpen. Waar geef jij je energie aan? Heb je al een project op het oog?

We hebben een verzoek gehad voor een retraiteperiode van een architecte die graag de handen uit de mouw wil steken rondom ons project. Dat is hartverwarmend. Nu duimen dat we deze maand het financiële plaatje rondom onze nieuwe werkplek rond krijgen.

De lente is in aantocht en op wereldniveau vinden grote veranderingen plaats: laat de lente dan ook aanbreken voor ons project.

Op 10-03-2013, categorie: Nieuwsbrieven door admin