Nieuwsbrief April 2013

Opstellingen van Loek: Groot succes.

In het weekend van 27 – 28 april verzorgt Loek Knippels een training rondom het zelf begeleiden van familie-opstellingen. Het aantal inschrijvingen is echter zo groot dat besloten is om in het najaar opnieuw deze module aan te bieden.In dit weekend gaat Loek met 22 mensen op pad. De centrale vragen van waaruit we vertrekken zijn:

  • Hoe start ik een familie-opstelling?
  • Waarop dien ik gericht te zijn? Moet ik een pedagogische/psychologische achtergrond hebben?
  • Waarom maak je gebruik van familie-opstellingen in je therapie-praktijk?
  • Welke aspecten verdienen aandacht en mogen uitgediept worden?
  • Hoe rond je een familie-opstelling af?

Het grote probleem op dit moment binnen familie-opstellingen is, dat iedereen maar denkt dat hij/zij dit kan en vergeet gemakshalve dat invoelen, intuïtie, aanscherpen van je observatievermogen, kunnen analyseren en durven confronteren de basis vormen. In dit weekend vertrekken we dan ook met een groep mensen die al diverse opstellingen zelf hebben ervaren.

Oppas in Frankrijk gezocht.

Wederom zoeken we iemand die het leuk vindt om in de periode van 17 – 29 april op ons huis en de dieren te passen. We hebben drie katten, waarvan één kat elke dag een injectie moet hebben (heeft suikerziekte) en we hebben twee labradors (heel lieve en aanhankelijke honden), die dol zijn op mensen en graag buiten zijn, willen wandelen en met jou overal naar toe willen. Je mag daarvoor onze auto gebruiken, want ze zijn heel enthousiast wanneer ze mee mogen. Zelfs mee boodschappen doen! Het is op korte termijn, dat beseffen we maar al te goed. Een mailtje of telefoontje is voldoende.

Boek over seksualiteit: een aanrader.

Onze collega dr. Maarten Ghysels heeft een zeer lezenswaardig boek geschreven over seksualiteit binnen relaties. Maarten heeft afgelopen jaar een module binnen onze opleiding tot counselor rondom dit boek verzorgd en al onze studenten waren enthousiast over zijn passie en kundigheid. Ze hebben tools gekregen waarmee ze kunnen werken binnen hun eigen therapie-praktijk.

Bij voldoende belangstelling zal in het najaar deze module ook voor externen aangeboden worden.
Het boek is tot stand gekomen als antwoord op de vraag van cliënten naar verbinding. Twintig jaar geleden was er vooral een verlangen naar individuele ja en neen. Nu hoor ik steeds vaker de wens naar verbinding, geborgenheid en een verlangen om liefdevol samen zijn en vrijen samen te brengen. Veel paren hebben de uitdrukkelijke wens om ja te kunnen zeggen naar elkaar zowel in liefde als de seks, zo zijn ze immers ook hun relatie begonnen als verliefden. Ze willen dit het liefste zo houden maar missen handvatten of zijn in afhankelijkheden en kwetsuren vastgelopen in hun verlangen naar liefde en hun verlangen naar vrijen.

In de loop van 30 jaar praktijk en onderzoek heb ik als antwoord op hun vraag een model ontwikkeld: “DE ALTIJD JA KEUZE”.

Middels 13 inzichten, één beeld, een echte eye-opener voor beide seksen en kennis om de valkuilen te vermijden onthul ik de weg om ja te kunnen zeggen. Het baanbrekende in dit model is dat mannen en vrouwen zich niet aan elkaar hoeven aan te passen, maar juist helemaal zichzelf kunnen zijn.
Vele paren zijn heel verwonderd hoe natuurlijk deze ja-keuze na een tijdje voor hen is.

Dr. Maarten Ghysels: Het geheim van seks en liefde, Uitgeverij Witsand
€ 17,95 en te koop in elke Vlaamse en Nederlandse boekhandel.

Ria Hopman schrijft poëzie.

Onze collega psychopathologie en ethiek schrijft in haar vrije tijd poëzie en publiceert in verschillende vakbladen. Juist in deze periode rondom Pasen, de lente, de drang van mensen om iets nieuws te scheppen, de zoektocht van de mens om vooral de eigen bron niet te verloochenen. Juist dan past het ‘gebed’ van Ria binnen onze Nieuwsbrief:

Gebed
Opgetogen
Als een vogel hoog opgevlogen
Aangeraakt, bewogen
Weet ik dat jij mij bemint
Het hart vol mededogen
Kostbaar ben jij in mijn ogen
Ik heb je lief mijn kind.
In mijn vlucht gedragen
Durf ik het erop te wagen
Je met hart en ziel te vragen
Waar het gebed begint
Hoe kan ik al mijn dagen
Geduldig zonder klagen
Wachten tot jij mij vindt?

Heb je overigens de Blog-tekst van Loek ook al gelezen op de site rondom verloochening n.a.v. de Matthäus Passion? De tekst is ook verschenen op facebook!

Nieuwe modules: Terug naar de basis.

Bonnenkort zullen er vernieuwingen plaats vinden binnen de Loek Knippels Academie. We vertrekken vanuit de vragen van onze cliënten, studenten om juist in deze crisisperiode mensen wakker te schudden. Hoe kom ik van mijn angsten af nu de crisis mij zo in de greep houdt? Hoe kan ik er zelf voor zorgen dat ik de crisis wel doorkom?

Er zijn zoveel mensen in paniek en we willen vanaf september korte modules aanbieden waarmee je onmiddellijk zelf aan de slag kunt om uit de vicieuze cirkel te komen.

We zitten in een vernieuwings-energie en we werken dagelijks aan het vormgeven van:
academie voor persoonlijke ontwikkeling.

Aan onze afgestudeerden en ex-deelnemers zullen komende periode twee vragen voorgelegd worden:

  • Geef in één zin aan wat de opleiding/training jou opgeleverd heeft?
  • Waar heb je nog steeds plezier van?

En tevens zal er binnenkort een nieuwe site de lucht ingaan onder de titel: “De 40 vragen van Loek”. Dit is bedoeld om zelf te gaan ontdekken welke ondersteuning wij jou kunnen geven op welk gebied. Jij bepaalt je eigen thema en maakt daardoor een op de persoon gerichte korte training. Voel je de uitdaging ook al zo? Je wordt op de hoogte gebracht wanneer de site de lucht in gaat. Blijf ons volgen op facebook en bezoek regelmatig de website.

Op 10-04-2013, categorie: Nieuwsbrieven door admin