GEBOORTEFEEST

Het is nog zo onwerkelijk, maar ze liggen écht voor ons: onze vier nieuwe boeken die binnenkort overal te koop zijn!

Na jaren zwoegen, uitstellen, uitgevers zoeken, heeft uiteindelijk het Centraal Boekhuis de doorslag gegeven. Zij geven ze uit!

Onwerkelijk omdat we opnieuw beseffen dat de grootste ‘verandering’ van deze tijd weleens het ‘delen van kennis’ zal zijn. Wetenschappers zitten niet langer in ivoren torens. Onderzoeken die vervalst zijn, worden sneller ontmaskerd en de groei van populair wetenschappelijke boeken neemt enorm toe. Mensen beseffen dat kennis je ruimte en mogelijkheden geeft. Vroeger was kennis alleen maar macht, omdat het aan de enkeling gegeven was. Die periode hebben we afgesloten.

Descartes zou ook met een ander citaat komen, wanneer hij nu geleefd had, niet “Ik denk, dus ik besta…”, maar “Ik denk en ik voel en kan het in overstemming brengen met mijn hart, dus ik besta!”

Het hele weekend zijn we nog aan het corrigeren om uit de proefdruk de laatste oneffenheden te halen. En steeds weer hoor ik van ergens uit de tuin: “Moet je horen hoe ik het verwoord heb….mooi hé?” Dan is het tijdenlang stil omdat we beiden verzonken zitten in onze boeken, totdat er een gekir opklinkt vanuit een andere hoek: “Duidelijker kun je het toch niet zeggen, moet je eens horen?”

Twee genieters, twee mensen die hun pennenvruchten beoordelen en opgewonden zijn als een klein kind in een snoepwinkel.
Er is veel aan vooraf gegaan: jarenlange studies, workshops, werken met honderden studenten en dan ligt nu het resultaat voor ons….

We genieten van de mooi ontworpen covers en zijn blij met de reacties van enkele deskundigen die het vooraf gelezen hebben. Het voegt iets toe aan alle wetenschappelijke literatuur die nog teveel voor de elite is geschreven, voor mensen vanuit het vakgebied. Toch waren we dan ook blij dat juist vakbroeders zo enthousiast waren over de vier boeken.

Wanner ze in de winkel liggen of te bestellen zijn?

Nog even geduld! Heel snel en via onze website en facebook word je op de hoogte gehouden.

Wij genieten vandaag nog even van de pasgeborenen en hebben alle kraambezoek afgezegd omdat we de laatste correcties moeten toepassen. Vanaf morgen laten we onze geesteskinderen los en gaan ze de wereld in.
Wie weet gaat jij er binnenkort mee kennis maken.

Op 07-07-2013, categorie: Blog door peterjan