Nieuwsbrief Juli 2013

Zeven geweldige therapeuten studeren af bij de Loek Knippels Academie.

En dan staan ze daar: Carola, Helma, Manon, Siona, Anita, Ingrid en Wytze! Met het diploma in de hand en de ‘eed van Hippocrates’ waarbij ze beloofd hebben aan alle familieleden, vrienden en bekenden dat ze voortaan ‘zuiver, integer en in het belang van de medemens zullen werken en beseffen dat de eigen kundigheid een beperking inhoudt’. Niet elke cliënt die op ons pad komt, kunnen we helpen. We dienen steeds onszelf de vragen te stellen:

“Kan ik helpen?”
“Wil ik helpen?”
“Ben ik de juiste persoon om te helpen?”

Een bijzondere locatie.

Tijdens de examenweek van de 4e jaars hebben we op een prachtige, intieme locatie gewerkt in Chaam. Iedereen was erg tevreden over onze nieuwe werkplek en meer dan voorheen werd de plek ook steeds meer ‘onze plek’ door de manier waarop we tijdens de werkmeditaties ons verbonden met deze oase aan de rand van Chaam.

Bij de diploma-uitreiking hing er een feestelijke sfeer in Chaam en de verzorging was tot in de puntjes geregeld: een hapje en een drankje en bij aankomst een glas alcoholvrije champagne met een petit four.

Daarna volgden eerst het welkom van Loek, de inspirator van de academie, en de presentaties van de zeven studenten. Tenslotte de eedaflegging. Toen diploma en eed ondertekend waren kon het feest beginnen.

Nieuwe koers Internationaal Holistisch Centrum.

We zijn actief bezig met de nieuwe koers van het IHC. Het IHC wordt ‘Hét centrum voor bij- en nascholing’. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken aan welke bij- en nascholingen er behoefte is en hoe we de workshops een verdieping kunnen laten zijn op de bestaande kennis.

Heb je een idee voor of een behoefte aan een bepaalde bij- of nascholing, laat het ons dan weten! Of laat ons weten welke van de hieronder genoemde onderwerpen je aanspreken. Alvast hartelijk dank voor je medewerking: info@het-ihc.nl

Wij denken aan de volgende bij-scholingen:

  • relatietherapie
  • visualisaties en relaxatie in de therapiepraktijk
  • bachbloesems als deelpersonen
  • prenatale psychologie (Je leeft eerder dan je denkt)
  • gesprekstechnieken
  • dramadialoog
  • focussen
  • psychopathologie
  • medische basiskennis

Nieuwe koers Loek Knippels Academie.

De Loek Knippels Academie richt zich op bewustwording, zelfontwikkeling en opleiding tot counselor (therapeut). Zo zijn we bezig met het ontwikkelen van losse modules, die we het komende cursusjaar willen aanbieden. In één van de komende nieuwsbrieven lees je hier meer over.

Ook komt er een nieuwe formule voor het zelfrealisatiejaar – het eerste jaar van de opleiding tot counselor (therapeut). Het gaat anders worden vanaf september. In een van de volgende nieuwsbrieven kan hierover meer lezen.

Vakantie anders?.

Nu iedereen op vakantie gaat of nog op vakantie wil gaan, een tip.

Wanneer je het komende jaar wilt zien als JOUW JAAR, dan is het een mooie gelegenheid om tijdens je vakantie onze site te volgen en je te informeren over jouw toekomst: een nieuwe baan, een nieuwe richting, een verdieping van je kernwaarden, een betere relatie, meer levensgeluk.

Doe de 40 vragen van Loek en je bent meteen op de hoogte waaraan je komende periode aandacht kunt besteden. (zie de website) Vakantie anders wordt een goede investering in jezelf.

‘Je hebt twee soorten dwazen en een wijze.

De eerste zegt:
Het is oud, daarom is het goed.

De tweede zegt:
Dit is nieuw, daarom is het beter.

De wijze zegt:
Dit is nieuw, laat ik het ontdekken!’


Op 10-07-2013, categorie: Nieuwsbrieven door admin