DENK POSITIEF

De meesten van onze lezers zijn lekker op vakantie. Maar wie weet openen ze daar ook af en toe onze site met mijn laatste blogs.

Deze keer heb ik echter een vraag:

  • Wie heeft ervaring met bij- of nascholing?
  • Waar heb je dat gevolgd?
  • Hoe heb je dat ervaren?

Wij zijn druk bezig om contact te leggen met de verschillende beroepsverenigingen om onze na- en bijscholingen geaccrediteerd te krijgen. Dan krijg je ook studiepunten die belangrijk zijn bij de meeste beroepsverenigingen. We hebben de kwaliteit in huis en onze medewerkers/sters staan als het ware al in de startblokken om verdiepingen aan te kunnen bieden. Je helpt ons enorm door ons op de hoogte te stellen van jouw ervaringen.

En morgen is het hier 14 juli-feest, nationale feestdag: we vieren in heel Frankrijk de revolutie waarbij de drie basisbegrippen: gelijkheid, vrijheid en broederschap afgedwongen werden door het volk.

Deze 3 begrippen zijn voor ons één van de redenen geweest om naar Frankrijk te verhuizen. Wonen en leven in een land waar zo gestreden is voor deze drie basisprincipes, dat voel je overal waar je hier ook bent. Fransen laten je vrij, staan voor je klaar wanneer je hen nodig hebt en ze zetten zich niet boven jou. In ons gehuchtje voelen we dat dagelijks: het sociale contact is groot. Ze zien ons elke dag en ze weten waarmee we bezig zijn. Ze staan open voor hetgeen we doen maar zijn ook benieuwd hoe we dat allemaal vorm willen geven….

Echte belangstelling vanuit grote vrijheid.

En toen de boer vroeg: “Waar gaan jullie op vakantie?” antwoordde ik: “Hier in onze tuin, we hebben volop te werken voor het nieuwe seizoen en tussendoor lezen we veel onder één van de oude bomen…..dat is voor ons nu vakantie!”

“Bon idée, la vie est belle, n’est pas?”

(goed idee, het leven is prachtig, niet dan?)

En mocht je nog niet op vakantie zijn geweest: we wensen je een fijne vakantie toe.

Op 13-07-2013, categorie: Blog door peterjan