Rentmeester en participant?

Eenmaal terug op onze fraaie, maar warme plek, ben ik onmiddellijk naar mijn werkkamer gegaan en me gebogen over de financiële aanvraag voor investeringen.

Ik merk dan wel dat ik opnieuw aan het afwegen ben WAT ik hier wil vormgeven en HOE ik dat duidelijk naar buiten breng.

Gemakshalve noem ik het dan ook een ‘zingevingshotel’ omdat dan duidelijk wordt dat je straks hier terecht kunt om stil te staan bij jouw leven, om je verdriet een plek te geven om bij te komen na een ernstige ingreep of om je huwelijk hier te vieren. Je kunt zelfs denken aan het dopen van je kindje op een humane, niet kerkelijke manier of stil te staan bij het naderend afscheid.Maar ook yogaweken en herstelweken horen tot de mogelijkheden. Of tijd voor het schrijven van een boek. Daarnaast ook de opleidingsweken tot psychosociaal counselor, en wat denk je van creativiteitsweken waarbij onze innerlijke stroom op gang gebracht wordt. Allemaal mogelijkheden die we dan met elkaar hier vorm kunnen geven.

Daar is wel wat voor nodig: naast geld ook gewoon mensen die mee willen denken en mee willen participeren in dit unieke project. Dat vereist echter dat je op een bepaalde manier in het leven staat:

  1. Je kunt kiezen om als HEERSER naar dit project te kijken. Dan denk je in termen van eigenaar en vergeet je even dat we allemaal dit in bruikleen hebben van de grote Schepper. In ons laatste hemd zit immers geen zak waar we onze bezittingen in mee kunnen nemen;
  2. Je kunt het ook zien als RENTMEESTER waardoor je wel degelijk beseft dat jij hier mag wonen en werken en dat je daardoor ook de verantwoording draagt voor dit geheel, deze unieke plek in Zuid-Bourgondië;
  3. Je kunt denken aan PARTNER zijn in dit project. Je bent dan zeer betrokken en je wilt graag je diensten aanbieden.;
  4. Het mooist is natuurlijk wanneer je werkelijk PARTICIPANT wilt worden: dan durf je te investeren en dan geloof je met ons in het slagen van dit project. Dan ga je er ook helemaal voor.

De mooiste combinatie is voor ons dan ook de PARTICIPANT die denkt en handelt in samenspraak met de RENTMEESTER.

Mocht je nu bij het lezen van deze tekst denken: “Oh, ik ken iemand die ik graag aan Loek en Peter-Jan wil voorstellen”, aarzel dan niet en doe het, want op die manier wordt het project gedragen door meerdere mensen en dat is alleen maar heel gezond.

Dit was ik dus aan het doen in mijn werkkamer en nu ga ik de voorbereidingen treffen voor het avondeten: ham met meloen, mosselen met spekjes en room, stokbrood en sla, lekker ijs na. Wat zullen we genieten! O, je wilt aanschuiven…..dat kan wanneer we het zingevingshotel gerealiseerd hebben. Nu weet je wat je zoal kunt verwachten aan voeding…(grapje).

We zijn aan het denken over PARTICIPANTEN en we geven hen maar liefst 30% rente omdat we geloven in ons project. Hoe moet je je dat dan voorstellen? Je investeert bijvoorbeeld € 1000,= en gedurende 5 jaar mag je tegen een korting van 50% deelnemen aan een zomercursus (normale prijs € 1000,-=), huren van een appartement (dezelfde kosten in het hoogseizoen). Daardoor ‘verdien’ je in 5 jaar dus € 2500,= Je hebt slechts € 1000,=  ingelegd. Je nettowinst (in natura) is dan € 1500,= En dat is precies 30% per jaar.

Heb je meegerekend? Oké, vind je dit een goed voorstel?

Het idee ligt er nu…..

Op 27-07-2013, categorie: Blog door peterjan