Nieuwsbrief december 2013

Tips voor Sint en Kerst!

Nog op zoek naar geschikte cadeautjes voor Sint of onder de Kerstboom? Boeken kunnen nét iets meer aanreiken en zijn blijvertjes.

“Ver van de boom – Als je kind anders is” door Andrew Solomon.
Solomon slaagt erin om liefdevol te beschrijven hoe veel ouders erin slagen hun oorspronkelijke verwachtingen bij te stellen, hun kind te leren aanvaarden en het tenslotte in de armen te sluiten. Dat zou je met ieder kind moeten doen.

“Bachbloesems als deelpersoonlijkheden” door Peter-Jan In der Rieden.
Nu, na vele jaren werken met en onderrichten in de Bachbloesemremedies en de Psychosynthese, brengt Peter-Jan In der Rieden in dit boek een weerslag van zijn kennis, inzichten en ervaringen naar buiten. En die kennis en ervaring proef je in dit boek, aldus Klaas van Wingerden,psychosociaal counselor in Spiegelbeeld dec. 2013

“Groei in de relatie” door Loek Knippels.
Ieder mens heeft behoefte aan een relatie om zichzelf daarin te kunnen laten zien. Sommigen biljven hangen in de illusie en anderen zetten juist die stappen binnen hun relatie om te groeien. Hoe doe je dat echter? Wat zijn eventuele valkuilen? Juist rondom Kerst staan veel relaties onder druk, worden verwachtingen als irritaties ervaren en groeien partners uit elkaar! Voorkom dit en investeer in jezelf.

“Je leven begint eerder dan je denkt – de invloed van de prenatale periode” door Loek Knippels.
We kijken af bij onze ouders. We denken dan het échte leven te zien! We hebben echter al veel informatie meegenomen vanuit de baarmoeder en de meesten van ons gaan zich gedragen zoals hun ouders, wat niet de bedoeling is van de evolutie. Je dient vooral vorm te geven aan je diepste drijfveren en je levensopdracht uit te voeren. Het boek leest als een roman en is tegelijkertijd een confronterend werkboek.

“Visualisaties in de therapiepraktijk” door Loek Knippels.
Therapeuten weten inmiddels dat het aanwenden van onze fantasie helend werkt binnen het therapie-proces.Eindelijk een boek met tientallen voorbeelden en oefeningen om binnen je praktijk te kunnen gebruiken. Je kunt ook de prachtige illustraties los van de tekst gebruiken.Dan laat je de cliént zelf een plaatje uitzoeken en laat je de fantasie de vrije loop. `Wat zie je zoal en waar doet je dit aan denken?`

Open Middag 21 december.

Op zaterdagmiddag 21 december opent het Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide, Spreeuwelsedijk 9, 5091 KS Westelbeers (N.Br.) haar deuren van 14.00 – 17.00 uur. Loek Knippels zal als inspirator van de opleiding tot counselor een voordracht houden na.v. zijn boek `Groei in de relatie` en daarna zal hij het verkorte zelfrealisatie-traject toelichten dat vanaf januari 2014 van start gaat.

Je komt in dit zelfrealisatietraject een aantal procesdagen bij elkaar – altijd in het weekend – en één Frankrijkweek om te werken aan jeZelf. Je maakt contact met je beperkende overtuigingen, je plek binnen je familie, de verwachtingen die op jou geprojecteerd werden, de rollen die je speelt in je leven en je eigen levensopdracht. Het is een intensieve periode waarbij je tevens individueel begeleid wordt door studenten uit het 4e jaar onder supervisie van enkele trainers.

De kosten voor dit traject (€ 1040,00, ook in 8 maandelijkse termijnen van € 130,00 te betalen) zijn laagdrempelig gehouden, omdat we vinden dat geld nooit de reden mag zijn om niet deel te nemen!

Kerst 2013.

Stuur dit jaar eens géén kaarten, maar maak een bedrag over op giro 555 om anderen in de wereld oprecht te ondersteunen. Wat je daarnaast vooral kunt doen, is belangrijke mensen voor jou een briefje sturen en vertel daarin waarom hij/zij jouw ´lichtpuntje´ in je leven is.

Van Oud naar Nieuw.

Onze oud-collega en vriend Piet van der Pluijm organiseert elk jaar in Oosterhout een Wereldvrede-wandeling. Meer dan de moeite waard, voor informatie, www.werkenaaninnerlijkevrede.com of bel 0162 – 45.08.32

Je kunt ook een gratis draaiboek aanvragen wanneer je in je eigen dorp, stad of regio wilt meedoen met de Wereld vredemeditatie. Wij gaan weer naar Taizé waar de grootste oecumenische gemeenschap van Europa stil zal staan bij de wereldvrede en het afsluiten van het oudjaar.

“Zeg niet – Ik heb het pad van de ziel gevonden – zeg liever “Ik heb op mijn pad de ziel ontmoet” Kahlil Gibran

Op 02-12-2013, categorie: Nieuwsbrieven door admin