Oude zaken in nieuw jassen?

Werkelijk nieuwe jassen?

 • “Heerlijke vakantie gehad: weer beginnen viel me zwaar!”
 • “Voor mij had de zomer nog maanden mogen duren….”
 • “Ik heb veel nagedacht afgelopen zomer en weet wat me te doen staat!”

Op alle hoeken van de straat worden cursussen aangeboden om een beter en gelukkiger mens te worden. Weinig mensen kijken echter naar degene die de cursus geven: “Zijn zij de werkelijke voorbeelden van hun eigen cursus?” Wat laten de cursusleiders zelf zien?

Afgelopen week hebben we met onze 2e jaars studenten om de tafel gezeten omdat het programma nog meer afgestemd mocht worden op deze unieke groep. We hebben het achterste van onze tong laten zien, ook onze verwachtingen uitgesproken en daaruit is een fraai op de persoon afgestemd programma ontstaan. Worden nu oude zaken gewoon in een nieuw jasje gestopt? Neen, dat is juist het grote verschil met al die andere cursussen en opleidingen. We kijken zelf in onze ziel en bespreken met elkaar de veranderingen in de samenleving, de gezondheidszorg en de ontwikkelingen op psychologisch vlak.

Zaken worden achterhaald en andere aspecten vragen om meer diepgang. Daar gebruiken wij de zomer voor en we kijken – los van elkaar – wat we zelf weer nodig hebben aan geestelijke voeding (opfriscursus, confrontatiegesprekken, collegiaal overleg) Wat heel goed gevallen is, zijn de gratis intakes met Loek.

Gratis intake met Loek.

Het blijkt dat mensen zich snel openen en kwetsbaar opstellen wanneer ze met Loek een gesprek aangaan omdat hij altijd verderreikende vragen stelt en niet snel genoegen neemt – en zeker niet met sociaal wenselijke antwoorden – met opmerkingen als “zo doe ik dat nu eenmaal altijd”. Dan komt het adagio van Loek om de hoek kijken:

Er bestaan geen gekke dingen, hooguit vreemde, want dat zijn die zaken die we nog nooit ervaren hebben!

Velen hebben afgelopen maanden gebruik gemaakt van het gratis intake-gesprek waarbij Loek met jou zoekt naar jouw motivatie om daadwerkelijk een veranderingsproces in te gaan. En soms geeft hij een advies om elders een cursus te gaan volgen of gewoon nog enkele jaren te wachten omdat je te jong bent.

Hoe kun je in aanmerking komen voor een gratis intake-gesprek?
Dat kan na één van de voordrachten die Loek  geeft.
Dan wordt met jou gekeken op welke termijn je bij hem terecht kunt. Alle mensen die het idee hebben om daadwerkelijk met het zelfrealisatiejaar te beginnen, hebben voorrang en jij kunt altijd n.a.v. het intake-gesprek nog inschrijven voor het eerste jaar.

Wij verkopen dus geen oude zaken in nieuwe jassen! Onze cursussen zijn vernieuwend, innovatief en persoonsgebonden, vertrekkend vanuit jouw levenservaring om uiteindelijk te ontdekken dat jij weer architect wordt van je eigen leven.

Lezingen en kennismaking met Loek Knippels in september:

 1. woensdag 3 september 20.00 uur in Grave:
  lezing door Loek Knippels: ‘Wie ben ik nu ècht?’ In Praktijk Voel je Vrij.
  Aanmelden via www.praktijk-voeljevrij.nl of 06-40635337. Kosten: € 10,00.
 2. donderdag 4 september 19.00 uur in Zuiderlicht, Kloosterlaan 138 A in Breda:
  Lezing door Loek Knippels ‘Wie ben ik nu ècht?’ Toegang is gratis.
 3. 11 september 19.30 uur in de praktijk van Ellen en Koen Dewaegenaere – de Energiekliniek – Gentsesteenweg 370 in Aalst (België): ‘Wie ben ik nu ècht?’ door Loek Knippels.

De boeken van Loek

De boeken van Loek geven al een aardig inkijkje in zijn manier van denken, werken en therapie. Ze zijn toegankelijk geschreven – alsof je hem zelf hoort praten – en voor een breed publiek. Bewust vakjargon achterwege gelaten.

De boeken zijn bij bol.com of boekhandel te bestellen.

Waarom kies je voor de Loek Knippels Academie?

 1. De L.K.A. gaat voor authenticiteit en kwaliteit en vertrekt vanuit jouw persoonlijke levenservaring;
 2. De L.K.A. heeft sterke waarden: transformatie, creativiteit, fantasie, kwaliteit, levensvreugde, zingeving;
 3. De L.K.A. geeft richting: weet als geen ander hoe het jou kan inspireren en bouwt sinds 1985 voort opp het oorspronkelijke idee: “Geluk is je geboorterecht!
 4. De L.K.A. gaat met zijn tijd mee: refereert aan de ontwikkelingen in de samenleving;
 5. De L.K.A. maakt waar wat ze belooft: velen zijn je voor gegaan in het omgooien van het roer en zijn een eigen praktijk begonnen of functioneren beter binnen hun werk en privé-leven;
 6. De L.K.A. blijft mensen aantrekken: ook in een crisissituatie weten mensen de L.K.A. te vinden en zien ze de uitdaging zich te ontwikkelen tot counselor (therapeut) of tot een beter, gezelliger mens;
 7. De L.K.A. blijft sturing geven en blijft zoeken naar de mogelijkheden om je leven betekenis en zin te geven.

Op 31-08-2014, categorie: Nieuwsbrieven door admin