Nieuwsbrief Juni 2015

Slotweek als afronding studiejaar.

De slotweek vormt elk jaar een hoogtepunt voor onze studenten omdat we dan met meerdere trainers en daardoor verschillende disciplines samenwerken. Het leeft, het bruist en er gebeurt enorm veel aan ‘doorbraak-processen’.

Komende weken zijn er nog enkele besprekingen met trainers van de opleiding: Marjolein Zaal, Ellen Keerssemeeckers, Marjolijn Knippels en de co-trainers Martijn en Tanja. De anderen hebben al geparticipeerd in de eerste slotweek van de 2e jaars.

Het komt elk jaar wel voor dat je een student een stap ziet zetten die je voorheen niet verwacht had. Plotseling worden persoonlijke processen duidelijk en krijgt de student inzichten door te handelen.
Buitenstaanders begrijpen zo’n week niet wanneer ze nooit gewerkt hebben met eigen processen waarbij oude pijn losgelaten wordt en waar nieuwe inzichten ontstaan. Voor anderen die ooit bij ons of elders zo’n trainingsweek hebben doorgemaakt, is het helder: verdieping van de kwaliteit van leven!

Architect worden van je eigen leven en voelen dat alleen jijzelf kunt bepalen wat je met je leven doet en hoe je dat wilt doen. Anderen mogen wel deelnemen aan je leven maar het niet voor jou bepalen!

Lezing in Overijsse in Centrum Edelweiss

Lisette Maes heeft me weer uitgenodigd om in haar centrum een interactieve voordracht te geven rondom het thema “Levensdoel”. Graag reis ik doorvoor naar Overijsse (vlakbij Brussel) om met een gemotiveerde groep aan de slag te gaan. De centrale vragen zullen dan ook zijn:Bestaat er zoiets als een levensdoel?

 • Waarom is het belangrijk om een levensdoel te hebben?
 • Hoe kun je nu ‘voelen’ dat je op het juiste pad zit?
 • Is een levensdoel altijd zwaar of kun je ook dansend door het leven?
 • Ik vind het zo religieus klinken: het leven heeft toch geen doel, wij maken er een doel van! Dood is dood en daarna is alles afgelopen! Een veel gehoorde opmerking, voortkomend uit bange, onzekere mensen.

dinsdag 16 juni, 19.30 uur, € 7,50
Aanmelden: Hertstraat 46, 3090 Overijse, tel: 022688348

Nieuw Cursusjaar start in september.

 • Stel jij jezelf ook weleens de volgende vragen:
 • Wat is nu het doel van mijn werk? Ben ik tevreden over mijn werk?
 • Waarom zit ik in deze relatie? Heb ik daar nog iets van te leren of kan ik er beter een punt achter zetten?
 • Ik zoek mijn leven lang al naar geluk, dat is blijkbaar niet voor iedereen weggelegd?
 • Binnen mijn relatie hobbel ik achter de feiten aan: ik snap mijn partner nauwelijks maar ja, we zijn zo met elkaar verweven, dan ga je gewoon door en vragen stellen levert dan alleen maar ruzie op, niet dan?
 • Ik verwacht niks van het leven: ik heb hard gewerkt en ben redelijk tevreden. Elk huisje heeft zijn kruisje. Dan hoef je toch niet de hele boel over hoop te halen?
 • Hoe ik zin en betekenis aan mijn leven geef?
 • Wat ik doe voor mijn mede-mens? Iedereen rent hard en daar is weinig tijd voor je mede-mens. Overdag ben ik de enige die thuis is uit onze straat, de rest werkt allemaal. Dan hoef ik me toch niet bezig te houden met anderen?
 • Ik heb kwaliteiten: dat zal wel! Ik kan er zo géén tien op noemen waar ik wel goed in ben, dat is toch gewoon. Dat heeft iedereen, denk ik zo!
 • Als ik terugkijk naar mijn jeugd, dan denk ik wel dat het leven betekenis heeft voor mij. Zorgt een rot jeugd dan wel voor een beter leven?
 • Het leven heeft zin, hoor ik vaak. Is het niet zó dat je er zelf ‘zin ‘ aan moet geven, dat doen anderen toch niet voor jou?

Kijkend naar al deze vragen, wat valt je dan op? In hoeverre wil je met deze vragen aan de slag om eens stil te staan bij jouw leven? Trek dan je stoute schoenen aan en maak een intake-afspraak met Loek. e-mail: info@loekknippelsacademie.nl

Intake met Loek: wat moet ik me daarbij voorstellen?

Loek nodigt je thuis uit voor een uitgebreid gesprek. Hij legt je ook een vragenlijst voor om n.a.v. die vragenlijst een verdiepend gesprek te voeren. Hij laat je inzien waar je op dit moment in je leven staat en of je gelukkig bent met je huidige leven. Hij reikt je ook mogelijkheden aan om verder te komen en op zoek te gaan naar ‘zin en betekenis’ in je leven. De kwaliteit van je leven wordt namelijk bepaald door de oprechte vreugde die je ondervindt bij je werk, relatie, gezondheid, activiteiten buiten je werk en je spirituele ontwikkeling.

Na het gesprek (1,5 tot 2 uur) heb je de vrijheid om je in te schrijven voor het eerste jaar, het zogenaamde zelfrealisatiejaar. “Het beste wat me ooit is overkomen” schreef eens een student aan Loek.

Dit intakegesprek (kosten normaal € 250,=) is geheel gratis! Het eerste cadeau in een rij van velen!
Aanmelden: info@loekknippelsacademie.nl

Op 02-06-2015, categorie: Nieuwsbrieven door admin