Nieuwsbrief Juli 2015

Eindelijk vakantie…..wat een stress!

Wisten jullie dat zelfs de A.N.W.B. psychologen invliegt naar de bekende vakantie-bestemmingen om ruzies en stress te reduceren bij stellen die nu eindelijk tijd hebben voor elkaar? Het is duidelijk dat we leven in een carrière-maatschappij van vlug, vlugger, het vlugst. Niet iedereen kan dat tempo bijhouden. Vrouwen willen niet langer alleen maar verantwoordelijk zijn voor de opvoeding en het gezin en werken zoveel mogelijk buitenshuis naast hun managementbaan binnen het gezin. Spontaan ergens aangaan is moeilijker geworden omdat we allemaal onze agenda plannen!
En dan is er eindelijk vakantie!! Niks moet, alles mag!
Maar….er zijn zoveel onaffe zaken, er is zoveel niet besproken afgelopen jaar, er is zoveel opgeslagen aan frustraties, irritaties, dat juist in deze rustperiode veel los kan komen. En dan gaat het dak eraf. Dan zie je mensen ontsporen, radeloos worden, boos en geïrriteerd.
Ik herken ze vaak al op de snel weg, op de manier waarop ze deelnemen aan het verkeer: “Alles moet wijken, want ze hebben vakantie!”
Misschien toch een goed idee om mijn boek “Groei in de relatie” eens mee te nemen en samen door te spitten bij een lekker glas wijn of een pilsje. Om samen wat massage-oefeningen te doen om weer nabij te komen en weer ‘aanraak-gevoelig’ te worden i.p.v. jezelf terugtrekken op je eigen deel van het bed.
Het boek Groei in de relatie is overal te bestellen, ook bij bol.com onder nummer: ISBN 978-90-820751-0-6
Geniet van je vakantie en kom weer behouden terug, vol nieuwe energie!

Eindelijk vakantie…..wat een stress!

Wisten jullie dat zelfs de A.N.W.B. psychologen invliegt naar de bekende vakantie-bestemmingen om ruzies en stress te reduceren bij stellen die nu eindelijk tijd hebben voor elkaar? Het is duidelijk dat we leven in een carrière-maatschappij van vlug, vlugger, het vlugst. Niet iedereen kan dat tempo bijhouden. Vrouwen willen niet langer alleen maar verantwoordelijk zijn voor de opvoeding en het gezin en werken zoveel mogelijk buitenshuis naast hun managementbaan binnen het gezin. Spontaan ergens aangaan is moeilijker geworden omdat we allemaal onze agenda plannen!
En dan is er eindelijk vakantie!!
Niks moet, alles mag!Maar….er zijn zoveel onaffe zaken, er is zoveel niet besproken afgelopen jaar, er is zoveel opgeslagen aan frustraties, irritaties, dat juist in deze rustperiode veel los kan komen. En dan gaat het dak eraf. Dan zie je mensen ontsporen, radeloos worden, boos en geïrriteerd.
Ik herken ze vaak al op de snel weg, op de manier waarop ze deelnemen aan het verkeer: “Alles moet wijken, want ze hebben vakantie!”
Misschien toch een goed idee om mijn boek “Groei in de relatie” eens mee te nemen en samen door te spitten bij een lekker glas wijn of een pilsje. Om samen wat massage-oefeningen te doen om weer nabij te komen en weer ‘aanraak-gevoelig’ te worden i.p.v. jezelf terugtrekken op je eigen deel van het bed.

Het boek Groei in de relatie is overal te bestellen, ook bij bol.com onder nummer: ISBN 978-90-820751-0-6
Geniet van je vakantie en kom weer behouden terug, vol nieuwe energie!

Afsluiting studiejaar was groot succes!

In juni was de laatste afsluiting van de studenten van het zelfrealisatiejaar. Een groep enthousiaste mensen, bereid om naar zichzelf te kijken en zich te laten raken door de aangeboden mini-workshops van o.a Cynthia Jagtman (creatieve therapie), Marja Vis (Stemvorming), Martijn Maas (Kernkwadranten) en Tanja Verhoeven (Power Pose), naast de eigen verdiepingen van de prenatale teksten en de workshops rondom seksualiteit en tantra.

Wonden werden geheeld, oude pijn werd inzichtelijk en we hebben veel losgelaten door er creatief mee aan de slag te gaan waarbij het Innerlijke Kind volop aan zijn/haar trekken kwam. Alle trainers zagen de metamorfoses, maar dan wordt het belangrijk hoe de studenten thuis de ‘vernieuwing’ voortzetten.

Kunnen ze de energie opbrengen om de ingeslagen weg te vervolgen? Durven ze beperkende patronen los te laten? Zetten ze die stap die hen verder helpt in hun proces van zelfrealisatie?

Dat zal over enkele maanden blijken. Nu vliegt iedereen ook uit om vakantie te houden en het werkstuk af te ronden voordat men door kan gaan met het 2e jaar van de opleiding tot holistisch counselor. Een vraag die veel gesteld wordt: “Wat is nu toch een holistisch counselor?”

Holistisch Counselor: Wat is dat voor iemand?

Een holistisch counselor beschouwt niet alleen de klacht of het probleem waar de cliënt mee komt. Hij luistert er natuurlijk wel naar en neemt de klacht of het probleem serieus. Maar hij/zij doet meer. De holistisch counselor gaat onderzoeken door na te vragen waar de klacht / het probleem allemaal mee te maken kan hebben. Hoe denkt de cliënt over zichzelf? Negatief of positief? Hoe beziet de cliënt de omgeving? Negatief of positief? Hoe is zijn/haar economische klimaat? Doet hij/zij het werk dat écht bij hem/haar past? Heeft hij/zij de relatie die voedend is?

Al deze elementen vormen uiteindelijk het ‘plaatje van de werkelijkheid’ van die cliënt, niet van de therapeut! De holistisch counselor poogt om al de vaardigheden, manieren van handelen en capaciteiten te gebruiken teneinde de cliënt als persoon te vervolmaken om gelukkig en tevreden te zijn met zichzelf (zelfactualisatie noemt Maslow dit proces of zelfverwerkelijking zoals Rogers het noemt).

Belangrijk is hierbij de historie van de cliënt. De counselor luistert dan naar jouw levensverhaal en hoopt aanwijzingen te krijgen hoe je omging in het verleden met problemen en n.a.v. dit levensverhaal onderken je via de pijnlijn-analyse het probleem.

Het komt heel vaak voor dat iemand binnen stapt in een praktijk met een hulpvraag waarbij het probleem juist ligt in het verre verleden van afwijzing, onthechting en nu bijvoorbeeld een relatieprobleem heeft, terwijl de hulpvraag was: “Ik ben zó onzeker, hoe kan ik dat veranderen?”

Mocht je interesse hebben in onze opleiding tot holistisch counselor, bekijk dan ook onze website, doe de 40-vragen-test eventueel of schrijf je in voor het nieuwe studiejaar dat in het weekend van 26 – 27 september begint!

Contact: info@loekknippelsacademie.nl

Wil je meer lezen over de pionier van deze opleiding en hoe hij gekomen is tot het vormgeven van dit concept, lees dan zijn levensverhaal op: www.loekknippels.com

Ontmoeting met Lenny Kuhr

We zijn al jarenlang bevriend met elkaar en we zien elkaar geregeld waarbij het filosofie-moment altijd gekoesterd wordt. “Wat drijft mensen om dit of dat te doen? Hoe komt het dat mensen steeds op zoek zijn naar de goeroe buiten zichzelf? Wat is het verlangen in de mens?”

Rob, de partner van Lenny, die zelf als arts/therapeut ons werk heel goed kent, had ons uitgenodigd na de slotweek om bij hen te komen lunchen zodat we de tijd hadden om met elkaar van gedachten te wisselen. Het was weer eens een inspirerende en uitdagende middag waarbij we opnieuw voelden wat het ‘verlangen’ met ons doet. Hopen en vertrouwen – wat anderen er ook over mogen vinden – is essentieel mits het een bedding heeft van liefde en erkenning. We vertelden ook dat we in juli contact hebben met een hoge ambtenaar vanuit Brussel die ons wil adviseren rondom ons Frankrijk-Project. We houden jullie op de hoogte natuurlijk.

Aan het einde van de overheerlijke lunch nodigden Rob en Lenny ons uit voor het laatste concert van dit seizoen in de Theaterboerderij Boeket in Nederweert. Een prachtige middag in een paradijselijke ambiance (wat een sprookje was de tuin) zong Lenny met passie en overtuiging haar liederen.

“Als je niet luistert naar je ziel, dan ga je dood….” bleef lang naklinken op weg naar huis. “Wat komt onze ziel ons vertellen en in hoeverre luisteren wij echt zélf goed naar de stem van onze ziel?”

Lenny kondigde ook haar nieuwe boek aan dat in september verschijnt. Je kunt nu al intekenen op het boek met de vraag of ze er iets persoonlijks in wil zetten voor jou.

Gekust door de eeuwigheid.

Tijd voor een nieuw album? Na 30 albums doe ik het dit keer anders. Op 11 september wordt mijn eerste boek gepresenteerd. Het boek heeft 20 jaar jaar moeten wachten tot het geboren kon worden. Je kunt het boek zien als de verdieping van wat ik al bijna 50 jaar met mijn liedjes uitdruk.

Nu bestellen begin september gesigneerd in huis : http://lennykuhr.com/cd_order.php?cd=54

Het voorwoord van Hein Stufkens maakt duidelijk waar het boek over gaat: http://lennykuhr.com/blog.php?page=15

Op 09-07-2015, categorie: Nieuwsbrieven door admin