Maak je droom waar.

Onlangs was ik op een informatieavond rondom crowdfunding, de nieuwe manier om los van de bank aan geld te komen om te investeren. Natuurlijk was ik sceptisch en wilde van de bezoekers vooral weten wat ze kwamen doen.

Ik hoorde de meest ontroerende verhalen. Verhalen van mensen die een droom willen vormgeven en die via de bank geen geld konden krijgen. Het lijkt er overigens op dat banken steeds afhoudender worden, aan de eigen bonus wordt nog wél gedacht maar aan zich ‘dienstbaar’ opstellen niet meer.

Een vrouw vertelde dat ze een mantelzorgwoning voor haar ouders wil creëren en een jonge man vertelde dat hij een rijdende artsenpost wil inrichten voor de vluchtelingen in Griekenland. Ook vertelde een aangeslagen man dat hij het geld wil gebruiken om met zijn terminaal zieke vrouw naar het Zuiden te kunnen gaan om nog lekker te genieten van zon, rust tijdens de laatste fase van haar leven.

En ik dan?

Ik zat er ook voor mijn droom. Het bewustwordingscentrum waar mensen met een beperking weer ‘zin en betekenis’ aan hun leven kunnen geven door mee te participeren binnen de organisatie, maar ook een plek scheppen waar mensen tot rust kunnen komen, retraite-weken georganiseerd worden, waar trainingen gegeven kunnen worden en waar ik méér rust en tijd kan nemen om boeken te schrijven. Graag wil ik daarbij onze pleeg-vriend ondersteunen en opleiden zodat hij een waarachtig leven kan leiden.

Particulieren vragen vaak een te hoog rendement voor hun investering. Ik heb aangeklopt bij erkende crowdfunding bureaus die over het geheel teveel vragen en waar het rendement laag is. Er zijn websites die crowdfunding aanbieden, maar de aanvragen zijn zo divers en het rendement zo klein, dat die mogelijkheden voor mij afvielen. Toen ontdekte ik deze crowdfundingmanier uit Amerika en alles klopt. Het principe van crowdfunding wordt hier werkelijkheid: je schenkt aan de ander. Je dient eerst te geven om daarna te kunnen ontvangen.

Je legt een aantal stappen af en tenslotte gaan mensen van over de hele wereld jouw ‘droom’ (project) steunen met bedragen van tien dollar tot duizenden dollars. Het klinkt zo mooi dat je het haast niet kunt geloven. Ik heb echter mensen ontmoet die al aan het incasseren zijn of die hun project reeds gerealiseerd hebben dankzij deze unieke manier van crowdfunding.

Deze organisatie wil ‘dromen/hartenwensen voor iedereen’ toegankelijk maken. Dus ook voor jou.

  • Jij wilt een boek in eigen beheer uitgeven, dat kán!
  • Jij wilt een vakantiewoning kopen waar gezinnen met een  kind met een beperking, vakantie kunnen houden tegen een billijke prijs: het kan!
  • Jij wilt de studiekosten van je kleinkind voor je rekening nemen: het kan!
  • Jij wilt een schildercursus in het buitenland volgen: het kan!
  • Jij wilt met je ouders een bijzondere plek bezoeken waar ze geen geld voor hebben: het kan!
  • Jij wilt een eigen praktijk inrichten: het kan!
  • Jij wilt een professionele website laten bouwen: het kan!
  • Jij wilt een eigen c.d. opnemen met orkest: het kan!

Dromen kunnen in de vorm van een persoonlijk project waar worden, wanneer je bereid bent twee honderd dollar te investeren.

Je wilt weten hoe? Neem dan privé met mij contact op en we gaan binnenkort een deskundige uitnodigen die je het allemaal gaat vertellen, o.k.?

Ik kijk uit naar al die mails van mensen die nog dromen hebben.

Mijn e-mailadres is: info@loekknippelsacademie.nl

Op 29-09-2015, categorie: Blog door peterjan

Leave a Reply