Jezelf laten zien.

Wanneer je iets in de wereld neer wilt zetten, moet je vooral jezelf laten zien. Dat is dan het motto. Maar wat is dat: jezelf laten zien?

Ik zie dagelijks vele livestreams via facebook en verbaas me erover wat mensen toch allemaal met de wereld willen delen, alsof we daarop zitten te wachten. Het komt zelden voor dat iemand werkelijk inspireert en je aan het denken zet.
Zo’n mens heb ik wel mogen ontmoeten: Veronique Prins. Ik volg nu dagelijks haar webinar om beslagen ten ijs te komen wat betreft promoting en ‘jezelf laten zien’.
Zij is voor mij wel een positief voorbeeld: niks gelikt, niks overgeorganiseerd of té nadrukkelijk aanwezig. Je ziet haar imperfectie, je hoort haar zelfkritiek tussen de regels door en soms geeft ze zichzelf lik op stuk. “Dat had je dan beter moeten voorbereiden Veronique, goede viltstiften horen juist bij de voorbereidingen!”
Ze tovert een lach op mijn gezicht en ze wakkert mijn enthousiasme aan.

Is dat dan gedoofd of weggeweest?
Ja, heel lang. De crisis en alles verliezen heeft ervoor gezorgd dat ik een tijdje ‘onderdook’ en niet uit mijn schulp durfde te komen. Ik had immers gefaald, maar ik had me toch wel laten zien in al mijn kwetsbaarheid, twijfels en angsten?
Blijkbaar zitten mensen daar niet altijd op te wachten. Men wil de échte Loek zien: de man van vlees en bloed, die zijn passie deelt en die open staat voor de eigen pijn. Het is niet altijd goed om al je eigen pijn te delen, ik heb geleerd dat te doseren en mensen uit te zoeken die wél de weelde konden verdragen om in mijn binnenkant te mogen kijken. Velen wilden het graag maar ik voelde me dan snel ongemakkelijk, niet alleen omdat de verhouding leerling – meester weg was. Ik ben me ervan bewust dat ik de ene keer de leerling ben en de andere keer de meester. Daar heb ik geen moeite mee, maar wél wanneer mensen met mijn kwetsbare, gedeelde informatie aan de haal gaan, in plaats van te kijken wat het hen doet.

Om me heen en via via, maar zelden direct, hoorde ik:
“Weet je dat het centrum failliet is?”
“Ze hebben geen geschikte opvolgers kunnen vinden, daarom zijn ze gestopt!”
“De Loek Knippels Academie wilde niet meewerken aan de wettelijke eisen, daarom houdt de opleiding op te bestaan!”
“Wist je dat de begeleiders beide een burn-out hebben?”
Echter, niemand die aan ons vroeg wat er aan de hand was, op een kleine groep ondersteuners na. Dan word je dus héél voorzichtig om jezelf te laten zien.
MeZelf laten zien is een proces van je ZIEL tonen, waarin je levensopdracht ligt opgeslagen. Mensen mede getuige maken van je passie. Een passie die verder reikt dan ‘leuk doen’ of overdrevenheid. Je passie wordt aangestuurd door een diep innerlijk VERLANGEN.

Een verlangen dat vraagt om concretisering, om vorm en gehoor te geven aan die innerlijke roep, die ik mijn levensopdracht noem. Elke levensopdracht mag gezien worden, die kent zijn imperfecties en heeft daar ook geen moeite mee. De levensopdracht weet, dat WAT je doet, past binnen het Goddelijk plan. Nu is het belangrijk om na te gaan HOE, bij WIE, WAAR en WANNEER je met je levensopdracht naar buiten gaat komen. Kies daarvoor jouw kanalen en ga niet in op de successen van anderen, die beweren dat het alleen maar op hun manier kan. Jouw ‘manier van jezelf laten zien’ is uniek, kwetsbaar. Kijk of je iemand kent die je volledig vertrouwt en die je positief en kritisch weet te ondersteunen.
Ons motto is nog altijd zelfleiderschap: Wees de regisseur van je eigen leven.

Meer weten over Veronique Prins: www. Jezaakvoorelkaar.nl

Wil je méér weten over ons nieuwe project, blijf ons dan volgen op facebook: Loek Knippels.

Op 30-03-2017, categorie: Blog door peterjan
One Response to Jezelf laten zien.
  1. Je schrijft “Ik had immers gefaald, maar ik had me toch wel laten zien in al mijn kwetsbaarheid, twijfels en angsten?”
    Loek, een mens kan niet falen. Dat wat je falen kan noemen kan je ook zien als een handreiking dat een andere manier mogelijk beter is.
    Het hele leven is vallen, opstaan en uitgedaagd worden. (bv. Heb je net besloten om af te vallen is er iemand jarig. Vraag is hoe ga je met de uitdaging om?)

    Ooit stelde ik mezelf de vraag ‘als ik kon kiezen voor de gemakkelijke weg omhoog of de slingerweg met al de hobbels die ik steeds tegen kwam’. Wat zou dan nu m’n keuze zijn?
    Het vroeg wat stilte maar toen besefte ik dat ik door al die bochten en hobbels was geworden wie ik nu ben. Dat ik nu met mijn kennis andere mensen mag helpen.

Leave a Reply