Innerlijke leiding

Het zondagmiddag, mijn lief is oliebollen aan het bakken en ik zit alleen in mijn werkkamer, wetende dat op veel plaatsen in de wereld NU een vredesmeditatie plaatsvindt. Zo ook zal Piet van der Pluijm in Oosterhout zijn jaarlijkse traditie vol passie neerzetten en zullen velen met hem de vredeswandeling maken.

Het gaat echter om Innerlijke Vrede. Vrede vinden in jezelf. Maar wat is dat? Hoe maak ik contact met mijn Innerlijke Vrede?
Durf ik wel te rade te gaan bij mijzelf, durf ik wel te luisteren naar mijn Innerlijke stem?

Daar is niet veel voor nodig: een rustige omgeving, even geen social media om je heen waardoor je afgeleid wordt en dan rustig ademen. Bij elke inademing vul je heel je lichaam met positieve energie en bij elke uitademing laat je alle ballast, negativiteit, dàt wat je niet meer kunt gebruiken, los.
Doe dat een aantal minuten.

Ga dan naar je hart en stel je jouw hart zo concreet mogelijk voor: het hart heeft vier kamers en elke kamer van jouw hart heeft haar eigen, specifieke kleur.
Kijk eens naar die kleuren van de hartkamers. Voel de rust over je heen komen.
Ga dan in één van die kamers zitten en kijk om je heen, kijk naar die mooie kleur. Laat je omarmen door die kleur. Midden in de kamer ligt een papier waarop iets geschreven staat. Slechts één woord. Wat is jouw woord?
Ga dan naar de volgende, tweede kamer van je hart, die weer in een andere kleur geschilderd is. Ervaar de heling van deze kamer en daar ligt eveneens een papier op de grond. Welk woord staat hier voor jou opgeschreven?
Ga dan naar de derde kamer en voel de warmte van dit vertrek. Hier zou je veel langer willen blijven, maar je oog wordt getrokken naar een symbool dat op jou ligt te wachten. Pak het op en bekijk het van alle kanten. Je herkent wellicht dit symbool, het is immers jouw levenssymbool.
Tenslotte ga je naar de laatste kamer waarin midden in de ruimte een stoel staat waarop een Oude Wijze zit. Deze Oude Wijze kijkt je doordringend aan. “Het was me het jaartje wel en nu op de drempel naar het nieuwe jaar wil ik jou komen bemoedigen en je ondersteunen bij alles wat je in 2018 wilt gaan vormgeven. Weet dat ik er altijd voor je ben. Kijk eens naar de twee begrippen je je gekregen hebt en het symbool. Verbindt deze eens met hetgeen je wilt gaan vormgeven in 2018. Je weet het! Je kunt het! En je hebt de moed om het ook werkelijk te gaan doen!”

En met deze woorden verlaat je de laatste kamer.

Je luistert weer opnieuw naar je ademhaling en je komt geleidelijk aan terug in de ruimte waar je zit.
Adem bewust nog één keer goed in en uit en verwelkom jezelf in deze wereld nu je zo duidelijk hebt wat je wilt neer gaan zetten in 2018.

Wanneer je het leuk vindt om dit te delen met me, doe dat dan en stuur een email naar me: het.ihc@gmail.com

Op 31-12-2017, categorie: Blog, Nieuws door peterjan

Leave a Reply